Vallás és értékek Közép- és Kelet-Európában – Konferencia a parlamentben

Létrehozás: 2009. november 13., 11:37 Legutolsó módosítás: 2009. november 13., 11:38

Budapest – Konferenciát rendez Vallás és értékek Közép- és Kelet-Európában címmel ma a Parlamentben az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszéke. Forrás: MTI

A találkozó az Európai Unió által támogatott REVACERN (Religions And Values: Central And Eastern European Research Network) nemzetközi hálózati munka kétnapos zárókonferenciája. A konferencián előadást tart többi között Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke, Máté-Tóth András, a Szegedi Tudományegyetem tanára, Tomka Miklós, a Semmelweis Egyetem professzora és Paul M. Zulehner pasztorálteológus a Bécsi Tudományegyetemről.

A hálózatban a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi tanszékének vezetésével 10 ország (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna) vallással kapcsolatos kutatásokat végző intézményei tárják fel és elemzik a vallásossággal összefüggő legfontosabb folyamatokat és értékváltozásokat.

A konferencia célja: párbeszédet kezdeményezni a REVACERN szakértői, a politikusok és a szakpolitikai döntéshozók között, amelyek eredményeként szakpolitikai irányelveket fogalmaznak meg Közép- és Kelet-Európára vagy akár az Európai Unió más régióira vonatkozóan is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben