Újabb templomépítési tervek a Porta asztalán

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2010. március 11., 11:01 Legutolsó módosítás: 2010. március 11., 11:02

Országszerte öt templom építésénél segédkezett már a Porta Egyesület. Segítségükkel épült már fel a kisizsáki, a dunavecsei templom, az apostagi zsinagóga, Kecskeméten a műkertvárosi Szent Ferenc-templom, és legutóbb Kékesden sikerült befejezniük a pénzhiány miatt már hónapok óta álló templom építését. Forrás: civilnaplo.hu, Petőfi Népe

„Az elmúlt időszakban egyre több közösség, település keresett meg minket, hogy segítsünk nekik felépíteni templomukat – mondta Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója. – Jelenleg hat templom építésén dolgozunk, melyek közül kettő már terv szinten készen áll. Az egyik Borbély Lajos tervei alapján a bugaci Szent Vendel-templom, a másik Baranya megyében a Kóbor Miklós által tervezett gerdei templom.”

A Porta Egyesület az egyházi emlékművek felújításából is kiveszi részét. Egyik jelentős munkájuk a közeljövőben Ladánybenén a Szent Mihály-emlékmű. Emellett több útszéli és köztéri kereszt felújítása is terveik között szerepel, többek között Jakab-szálláson, Kiskunmajsán, Szabadszálláson, Kecskeméten. 

Bugacon a beruházás már ebben az évben elindulhat.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben