Újabb orgonista büszkeségünk – Képek Somogyi Anna diplomakoncertjéről!

Létrehozás: 2011. szeptember 16., 07:57 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 16., 08:05

Budapest – 2011. szeptember 15-én este hét órakor a Művészetek Palotájában Somogyi Annának, a tabi evangélikus gyülekezet kántorának volt orgonaművész-tanári diplomahangversenye. Szöveg: evangelikus.hu, MÜPA. Fotó: Morva Judit

Somogyi Anna 1983-ban született a Somogy megyei Tabon. Hétévesen kezdett zongorázni, majd a zeneiskola befejezése után tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában folytatta zongora és zeneelmélet-szolfézs szakokon.

Az orgonával a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet nyári tanfolyamain ismerkedett meg, majd jelentkezett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Szathmáry Lilla tanítványa lett.

Eközben felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karvezetés és egyházzene szakjaira, majd az orgona szakra is. Itt Pálúr János, Ruppert István és Fassang László volt a tanára.

Időközben lehetőséget kapott arra, hogy ösztöndíjasként Németországban, a herfordi Egyházzenei Főiskolán szerezzen külföldi tapasztalatokat. A diploma megszerzése után Herfordban folytatja megkezdett tanulmányait.

A tegnapi koncerten az alábbi műsort hallhatta a közönség:

J. S. Bach: g-moll fantázia és fúga, BWV 542
Karg-Elert: Jesu, meine Freude –szimfonikus korál op. 87, No.2
I. Introduzione (Inferno) II. Canzone, II. Fuga con Corale  
Heiller: Tanztoccata  
Widor: VI. (g-moll) szimfónia op. 42, No. 2

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben