Tokody Ilona Mága Zoltán 50. jubileumi koncertjén lép fel

Létrehozás: 2010. szeptember 14., 21:15 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 14., 21:16

2009-ben indult útjára a Szent István Bazilikában Mága Zoltán egyedülálló 100 templomi jótékonysági koncertsorozata a nemzeti összefogás jegyében. A nemes cél az volt a koncertsorozattal és a hozzá kapcsolódó programokkal, hogy sok reménytelen sorsú embernek, nagycsaládosnak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, iskoláknak, ifjú tehetségeknek és szép korúaknak segítő kezet nyújtson Mága Zoltán világhírű hegedűvirtuózunk. A megnyitó a Szent István Bazilikában indította útjára a kezdeményezést, most az 50. állomáshoz közeledünk... Forrás: nice.hu / GG

A jótékonysági koncert fővédnöke: Tarlós István, a FIDESZ Fővárosi Frakciójának Vezetője, Budapest főpolgármester jelöltje. A hangverseny teljes bevételét a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr, Radovic Dusán r. főhadnagy családjának ajánljuk fel.

A koncert időpontja: 2010. szeptember 16. csütörtök, 19.30 óra

A koncerten szerepel Tokody Ilona, világhírű operaénekesnőnk is. Megkerestük őt, szerettük volna tudni, milyen érzésekkel készül erre a kivételes alkalomra.

– Hogyan ismerte meg Mága Zoltán világhírű hegedűművészt?

– Két éve az Operabálon találkoztam először Mága Zoltánnal, nagyon emlékezetes alkalom volt számomra, mivel együtt énekeltünk. Lehár Ferenctől: Messze a nagy erdő című operettet adtuk elő. S akkor és ott kötöttünk egymással igaz barátságot. A jó muzsikusok között szinte természetes a baráti kapcsolat, olyan sok közös szál fűz össze bennünket. Utána is többször hívott engem koncertekre Mága Zoltán, de sajnos a sok-sok elfoglaltságom, külföldi szereplések és próbák miatt nem sikerült egyeztetnünk sikeresen jó darabig.

Legutóbb épp idén júliusban lett volna újabb alkalom az együtt éneklésre, de mégsem került rá sor. Most azonban nagyon örülök, hogy végre itt az alkalom, s ismét együtt lehetünk egy ilyen tiszteletre méltó koncertsorozat 50. jubileumi rendezvényén. A templomi koncertekben mindig van valami csoda, azt az emelkedett hangulatot sehol másutt nem lehet érezni, ami minden lelket és szívet egy templom falai között megérint...Szavakkal alig visszaadható érzés...

Mága Zoltán egy igazi nagy művész, aki emellett még nagyon jó ember is, nagy-nagy szíve van, s folyamatosan adakozik, jótékonykodik. Ezt elmondva, még jobban ki tudom emelni, milyen boldogság tölt el, hogy együtt énekelhetünk ismét! Nagyon készülök már, s természetesen egyházi darabot szeretnék énekelni Muskát Andrással, a fiatal tenorral. Az Ave Maria – ez a csoda – a tervünk!

– Meséljen nekünk arról, hogy milyen további előadásokon láthatják a rajongók mostanában? Mik a tervei az elkövetkezendő időszakban?

– Szeptember 19-én részt veszek Melis György tiszteletére rendezett koncerten, ahol nagy művészek fognak tisztelegni az egy éve elhunyt művészünk előtt. A Don Carlosból Erzsébet szerepét adom elő. Majd szeptember 25-én Szombathelyen a Szombathelyi Szimfonikusokkal kértek fel a – a nagyszerű karmester, Petró János vezénylésével – Molnár András tenorista szereplésével, Kovács Kolossal és Wiedemann Bernadettel fogunk énekelni. Október 10-én lesz az Operaházban egy premier, ahol a Figaró házasságából a grófnő szerepét adom elő, majd külföldre utazom, s Erdélyben, Aradon – az Aradi vértanúk előestéjén –, október 5-én szerepelek. Novemberben következik Bukarest az Erkel Ferenc évforduló következő állomása a Gyulai Várszínház szervezésében.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben