St. Martin templomokban is koncertezik

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. december 03., 10:25 Legutolsó módosítás: 2008. december 03., 10:25

Budapest - Marokkóban egy luxushajón fújta, itthon templomokban is koncertezik. Hovatovább a popzene Marco Polója lesz St. Martin, aki rajong az utazásért, s élménypoggyászainak tartalmából olykor lemezt korongol. Most például a mediterrán éjszakáit idézi újra. Forrás: Szabad Föld

St. Martin templomokban is koncertezik

St. Martin

– Igaz, hogy Marokkóban megdobálták a buszukat? Talán nem tetszett a zenéje?
– Barátaimmal buszoztunk éppen, amikor helyi fanatikus futballszurkolók mindenfélével megdobálták a járművet. Persze, nem a zenénkről mondtak így véleményt, egyszerűen elégedetlenek voltak kedvenceik mérkőzésének eredményével. Ezek a hanghatások azonban – szemben a pánsíppal és a szaxofonnal – nem szerepelnek a Mediterrán éjszakák című új lemezemen.
– Mely országok éjszakáiról születtek dallamok?
– Jártam Itáliában, Görögországban, Marokkóban, Spanyolországban, Portugáliában, Dél-Franciaországban.
– Turistaként vagy fellépőként?
– Jórészt vendégszereplésekkel telt az idő, s az e tájakról megőrződött illatok, ízek, rímek, élmények adták az ihletet e dalokhoz, melyek segítségével különleges időutazásra is meghívom a hallgatókat a mediterrán vidékekre. Marokkóba egyébként úgy jutottam el, hogy egy luxushajó fedélzetén zenéltem.
– Ami nem új önnek, hiszen korábban a karibi térségben úszkáló óceánjárón is vendéglátózott.
– Lehet, hogy a történelem megismétlődik, mert újra meghívtak, legyek egy luxushajó műsorának szereplője. Mexikó környékén turnéznánk, de kedvenc karibi szigetemet ezúttal nem érintenénk: St. Martin szigetére gondolok...
– A hangszerén kívül bizonyára a fényképezőgépét is magával vitte, s lehet, hogy legközelebbi fotókiállításán a mediterrán nappalokat mutatja be.
– Sűrűn fényképeztem, de hogy ebből az anyagból mikor lesz kiállítás, nem tudom, ez az év például a lemezkészítéssel telt.
– Kínában is megfordult közben. Ennek az utazásnak lesz zenei lenyomata?
– Tervezem, de most az új lemez bemutatására figyelek, s majdnem naponta koncertezem.
– December 3-án például a bajai zsinagógában lép fel, s továbbra is hangversenyezik katolikus templomokban.
– Szeretem az ihletett környezetet, s előfordul, hogy szimfonikus zenekarokkal, kamaraegyüttesekkel lépek fel. Különleges hangulatú hangversenyek ezek.
– Új lemezének borítója egy különleges fényképet is tartalmaz.
–  Feldolgoztam a Matt Bianco Undercover című szerzeményét, melyet magyarországi koncertjükön személyesen adhattam át nekik. E találkozás emlékét őrzi a borítón is megjelent közös fotónk.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben