Segélykoncertet ad a világhírű Vásáry Tamás karmester – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek gyűjtenek adományt

Létrehozás: 2010. július 05., 13:14 Legutolsó módosítás: 2010. július 05., 13:19

Budapest – Segélykoncertet ad a világhírű Vásáry Tamás karmester és zongoraművész és az általa vezetett Ifjúsági Világzenekar 2010. július 28. 20.00 órakor a Városmajori Szabadtéri Színpadon, melynek teljes bevételét az árvízkárosultak számára ajánlja fel a szervező Szabad Tér Színház. Az adományt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fordítja a bajbajutottak megsegítésére – adta szerkesztőségünk tudtára, Fekete Dániel, a segélyszervezet sajtóreferense.

Ez a koncert a vagyonukat és reményüket vesztett embereken próbál segíteni. Az adomány lehet, hogy csak csekély hozzájárulás ahhoz, mely a végleg elveszettet próbálja pótolni, és amely szükséges lenne a helyreállításokhoz, de minden jó szándék, gondolat, mely tetté formálódik, újabb és újabb adományozót kell, hogy magával hozzon! Az ország ekkora terhet csak az emberek szeretetével és támogatásával képes a lehető leghatékonyabban és gyorsasággal a rászorultak rendelkezésére bocsátani. Az egészség, a hajlék, az étel mindennél nagyobb jelentőséget kapott ezekben a falvakban élők számára.

A koncert célja az is, hogy ismét fókuszba állítsa a bajbajutottak
megsegítését, hogy a minket elárasztó hírtengerben ne hagyjuk, ne feledjük el, hanem újra és újra felhívjuk mind azok figyelmét, akiknek módjuk és tehetségük van ahhoz, hogy segítsenek a bajbajutottakon, a rászorultakon! 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet május közepe óta folyamatosan segíti a kitelepített lakosokat tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, tisztálkodó-szerekkel, takaróval és ruhával. Eddig több mint 18 északkelet-magyarországi és dunántúli településre jutottak el a segélyszervezet szállítmányai, ahol a munkatársak és önkéntesek személyesen adták át az adományokat a kitelepített és a visszaköltöző családoknak. A víz visszavonulásával a szervezet megkezdte a felméréseket, hogy minél hatékonyabban segítséget tudjon nyújtani a károk rendezésében: az újjáépítésben és az ingóságok pótlásában. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – az átfedések elkerülése érdekében – a helyi lakosokkal, önkormányzatokkal valamint más karitatív szervezetekkel folyamatosan egyeztetve végzi munkáját.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben