Prágai Nemzetközi Egyházzenei Találkozó: Magyarországot a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar képviselte

Létrehozás: 2009. december 09., 13:43 Legutolsó módosítás: 2009. december 09., 13:44

Prága – A Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar 2009. 12. 04. és 06. között vett részt egy nemzetközi egyházzenei találkozón, a „Prague Advent Choral Meeting”-en. A találkozót 13 kórus részvételével szervezték meg. Az együttesek Európa minden tájáról érkeztek: Romániából, Dániából, Ausztriából, Portugáliából, Baszkföldről, Olaszországból, Oroszországból, Németországból. Magyarországot a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar képviselte. Szöveg: Seregi László. Fotó: Böröcz Jánosné.

Prágai Nemzetközi Egyházzenei Találkozó: Magyarországot a Somogyvámosi Ökumenikus Énekkar képviselte

Koncert a St. Salvator templomban

A prágai találkozó egyik fő mozzanata szombaton délelőtt a Pyramida Hotelban megtartott közösségi rendezvény volt, ahol mind a 13 kórus énekelt egy saját hazájára jellemző karácsonyi éneket, majd 564 énekes együtt szólaltatta meg a közös éneklésre kijelölt műveket.

Délután a St. Salvator (evangélikus) templomban került sor az önálló bemutatkozásokra, a somogyvámosi együttes a dániai Nevertheless, a német Frauenchor Meyenburg és a portugál Coral Polifónico de Ponte Sor – Associaçao Cultural kórusokkal adott közös koncertet.

A magyarok műsorán középkori karácsonyi énekek, reneszánsz és barokk motetták, kortárs szerzők művei szerepeltek és magyar karácsonyi népdalfeldolgozások hangzottak el Berkesi Sándor feldolgozásában.

Mindannyiunk számára meghatározó élmény volt ez a találkozó, büszkén képviseltük itt Magyarországot és szűkebb környezetünket is.

A találkozóra való eljutásunk a Magyarországi Evangélikus Egyház, Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Somogyvámos Község Önkormányzata valamint sok jó szándékú ember támogatásával jöhetett létre.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben