Nemzetközi kamarakórus-versenyt rendeznek Pécsett – Egyházzenei művek is szerepelnek a feladatok között

Létrehozás: 2011. június 09., 10:36 Legutolsó módosítás: 2011. június 09., 10:37

Pécs – Az első kórus már elindult a több mint háromezer kilométerre lévő Jekatyeringburgból a Pécsi Nemzetközi Kamarakórus Versenyre, amely pénteken kezdődik a baranyai megyeszékhelyen. Forrás: MTI

A város, a Nevelők Háza Egyesület, valamint a Pécsi Kamarakórus szervezésében megvalósuló versenyt 22. alkalommal rendezik meg a megyeszékhely több helyszínén. Az esemény pénteken este nyitóceremóniával indul, és hétfőn zárul a gálával egybekötött díjkiosztóval.     

Vincze Csilla főszervező, a Nevelők Háza Egyesület ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a versenyen hat magyar kórus indul Pécsről, Szegedről, Debrecenből, Majsról és Dombóvárról, valamint három külföldi együttes Berlinből, Jekatyeringburgból és Mariborból. A verseny három fordulós lesz.

Az első körben – Vincze Csilla szerint a világ kórusversenyein egyedülálló módon – egy ismeretlen művet 75 perc alatt kell a részvevőknek elsajátítaniuk, majd előadniuk. A második fordulóban egyházzenei művekkel lépnek fel a kórusok, ezzel kapcsolódik a rendezvény a Liszt-év eseménysorozatához. A verseny harmadik részében pedig világi alkotásokkal állnak a karok a zsűri elé.

Vasárnap este nyolckor a Kossuth téren a Pécsi Országos Színházi Fesztivál színpadán közös éneklésre várják a szervezők a kórusokat, a POSZT résztvevőit és az érdeklődőket Lakner Tamás karnagy vezényletével.

A hétfői gálahangversenyen a közönség is szavazhat, a díjkiosztón az általa legjobbnak ítélt kart is megjutalmazzák.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben