Nemzeti kegyhelyeink népszerűsítése Ausztriában

Létrehozás: 2010. szeptember 24., 10:12 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 24., 10:12

Bécs – A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete a „Gyógyító Magyarország“ koncepció keretében kiemelt figyelmet fordít az Ausztria és Magyarország közötti kulturális és vallási tematikán alapuló turizmus előmozdítására is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség. Forrás: Objektív Hírügynökség

A külképviselet a „lelki egészség“ megőrzése iránti folyamatosan növekvő igényt állítja ezen tevékenységének fókuszba. Magyarország nemzeti kegyhelyeinek turisztikai népszerűsítése most különösen aktualitás Ausztriában, mivel Bécs város érseke a közelmúltban Máripócsra látogatott, amiről Ausztria legjelentősebb katolikus újsága is beszámol legfrissebb kiadásában.

A Der Sonntag újságírója a cikkben megemlíti, hogy a bécsi Stephansdom híres Mária-ikonja is Máriapócsról származik. A cikk szerzőjét az MT Zrt. képekkel és szakmai információkkal támogatta. Máriapócs része annak, a Marizellt Csíksomlyóval összekötő zarándokútnak (www.mariaut.hu), amely jelenleg kiépítés alatt áll, s teljes hossza mintegy 1400 km.

Az MT Zrt. az elmúlt években osztrák újságírók és kolostorok képviselői számára szervezett tanulmányutakat, valamint a közös kiadványok elkészítésében is segédkezik.

Az együttműködés célja minél több „világi” turista számára vonzóvá tenni a szakrális helyek megismerését, valamint alternatívát kínálni a pihenéshez, a testi-lelki felüdülés teljes spektrumában, a szokványos szálláshelyek és turisztikai attrakciók mellett.

Az MT Zrt. bécsi irodájának munkatársai szeptember 26-án, a „népek vasárnapja“ alkalmából rendezendő nagyszabású ünnepségen a bécsi érseki palota udvarán információs pontot működtetnek, ahol néptáncbemutatóval és nemzetek konyhájának prezentációjával várják a vallási turizmus iránt fogékony bécsieket.

Az MT Zrt. ausztriai képviseletének tevékenységéről további információ a megújult honlapon olvasható: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben