Ma nyílik meg a Messiások kiállítás a debreceni MODEM-ben

Létrehozás: 2009. augusztus 13., 15:05 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 13., 15:05

Debrecen – A messianizmus témaköréhez kapcsolódó műveket állítanak ki a XX. század legnagyobb művészeitől a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ eddigi legnagyobb kiállításán, amely ma (augusztus 13-án) nyílik. A tárlatot Aneta Szylac művészeti vezető ajánlja a közönség figyelmébe, majd Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke mond köszöntőt. Forrás: MTI, reformatus.hu

Mint ahogyan arról korábbi cikkeinkben (itt és itt is) hírt adtunk A messiások, avagy a nyugati ember és a megváltás gondolata című kiállításon olyan alkotók művei szerepelnek, mint például Picasso, Chagall, Warhol, Dalí, Munch, Serrano, Munkácsy, Csontváry vagy Gulácsy.

Először látható Magyarországon Georges Rouault Keresztrefeszítés című 1939-ben készült festménye. Bemutatják Odilon Redon Krisztus a kereszten című, 1910 körüli olajképét, az angol Francis Bacon Triptichonját és Szervátiusz Tibor Dózsa György alakját ábrázoló négyméteres vörösréz szobrát is.

A műtárgyakat összesen 81 múzeumból és magángyűjtőtől kölcsönözték, érkeztek művek a párizsi Musée D`Orsay-ból, a bécsi Belvedere-ből, az amerikai Andy Warhol Múzeumból vagy a moszkvai Tretyakov Képtárból is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben