Kontrasztok és fények – Tamus István kiállítása

Létrehozás: 2009. március 25., 11:06 Legutolsó módosítás: 2009. március 25., 11:07

Debrecen – Kontrasztok és fények – a címe Tamus István festő- és grafikusművész kiállításának, amely március 25-én 17 órától nyílik Debrecenben, a Csokonai-házban. Köszöntőt mond Fodor Péter irodalomtörténész, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola docense. A kiállítást megnyitja Fátyol Zoltán festő- és grafikusművész. Közreműködik László Ákos grafikusművész. A tárlatot a Csokonai Vitéz Mihály Szellemi Műhelyért „Élet-fa“ Közhasznú Alapítvány szervezte és rendezi. Az alkotások megtekinthetők: május 31-ig. Forrás: reformatus.hu

Tamus István, grafikusművész 1953-ban született, Debrecenben.

1974-78: Bessenyei György Tanárképző Főiskola, 1982-86: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mestere: Bráda Tibor.

A II. Református Világtalálkozó Alapítványának díjazott grafikusművésze, a debreceni országos nyári tárlat, a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjazottja, illetve annak többszörös művészeti ösztöndíjasa.

Több hazai és nemzetközi művésztelep tagja, művészeti vezetője a sokszorosító grafika hagyományait felélesztő Derecskei Grafikai Művésztelepnek, alapítója és elnöke a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének.

A Magyar Grafikusművészek Országos Szövetségének tagja, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének választmányi tagja.

A város közgyűlése kulturális bizottságának művészeti ügyekért felelős külső tagja, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola művészeti tanszékének tanszékvezető docense, a Bakoss Tibor Galéria létrehozója, művészeti vezetője.

A hazai bemutatók mellett jelentős kiállításokat rendezett lengyel, kárpátaljai, svédországi, német és más nyugat-európai galériákban. Több könyvborítót és illusztrációsorozatot készített.

A Déri Múzeum munkatársaként számos retrospektív képzőművészeti kiállítás rendezője.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben