Koncert Olaszliszka és Kisléta árváiért

Létrehozás: 2009. augusztus 18., 08:44 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 18., 08:45

Mága Zoltán hegedűművész 100 koncertes jótékonysági sorozatot indított, hogy segítse a romák és nem romák közti megbékélést, s adományokat adjon át a rászorulóknak. Az első koncertet a Szent István-bazilikában ma tartják, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szolnoki Egyesített Vegyeskar, valamint a Szenátorok, az országgyűlési képviselők énekkarának közreműködésével. Forrás: Népszabadság

Koncert Olaszliszka és Kisléta árváiért

Mága Zoltán

„Két bejelentéssel is készülök a koncertre. Félmillió forintot ajánlok fel az olaszliszkai áldozat, Szögi Lajos gyermekeinek, és ösztöndíjként ugyanekkora összeget kap a Kislétán meghalt asszony kislánya is. A neki szánt pénz a művészek gázsija lett volna, de ők lemondtak az összegről. Hiszek abban, hogy a zenével el lehet simítani azokat az ellentéteket, amelyek ma Magyarországon kialakultak. Erre jó példa, hogy a Tiszavasváron, Szögi Lajos szülőhelyen, egy megbénult roma kisfiúért tartott jótékonysági koncertemre is eljött vagy ezer ember. A budapesti koncertre legalább négyezer embert várok, a összegyűlt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat használja majd fel. Tőlem egy újraélesztőgépet és egymillió forintot kap a jótékonysági szervezet” – mondja Mága Zoltán.

A koncertsorozat Szolnokon folytatódik, és még további 98 helyszínt érint majd, köztük a debreceni és a budapesti zsinagóga mellett kis vidéki templomokat is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Szolidalitás

Elküldte Márton Richárd idő 2010. április 02., 13:18
Nagyon jó gesztus a Művész úrtól, hogy a Szögi családot és a másik roma árvát segíti koncertjeivel.
Rendkívül fontosak ezek a gesztusok a megbékélés érdekében.