Két hét múlva kezdődik a Borsodi Művészeti Fesztivál

Létrehozás: 2011. június 09., 10:24 Legutolsó módosítás: 2011. június 09., 10:25

Kazincbarcika – Június 21-én kezdődik a Borsodi Művészeti Fesztivál: az immár 11. alkalommal megszervezett rendezvénysorozat július 2-ig 14 település 22 helyszínén 41 programot kínál. Forrás: MTI

A fesztivál főszervezője a kazincbarcikai Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ, amely a térség önkormányzatai, művelődési intézményei, a Filharmónia Kelet-Magyarország Kht. és a támogatók közreműködésével rendezi meg a programsorozatot – közölték a 2008-ban Minősített Fesztivál rangot elnyerő esemény szervezői az MTI-t.
A helyszínek között lesznek templomok, kiállító- és színháztermek, kastélykertek, a kazincbarcikaiak kedvenc pihenőhelye, a Csónakázó-tó, a Lázbérci víztározó gátja, a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvar és az Aggteleki Cseppkőbarlang. Idén először csatlakozott Kondó és Radostyán község.
Az idei fellépők közé tartozik a Csík Zenekar, a Cantemus Vegyeskar, a Lumen Christi Gospel Kórus, a Cimbaliband, Tokody Ilona, a Ladánybene 27, a 30Y, a Holdviola, a 100 Folk Celsius, a Miskolc Dixieland Band Malek Andreával, a Záhony Unplugged Projekt és St. Martin is. Lesz Neoton Sztárjai-koncert, Balázs Fecó a Korállal lép színpadra, műsort ad a L'art Pour L'art Társulat, a gyerek számára pedig az Alma zenekar és a Mandala Dalszínház nyújt szórakozást. A fesztivált ünnepélyes keretek között június 22-én a Duna Művészegyüttes műsora nyitja meg, a rendezvényt július 2-án a 25 éves Napoleon Boulevard koncertje zárja.
A fesztivál részeként az egyik helyi sörfőzde saját készítésű meggysörét Kazincbarcika hivatalos italává avatják. A programok helyszínére különbusszal is utazhat a közönség.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben