Jótékonysági koncertet ad a Rajkó Zenekar

Létrehozás: 2010. február 19., 11:50 Legutolsó módosítás: 2010. február 19., 11:51

Székesfehérvár – Jótékonysági koncert lesz Székesfehérváron a bazilikában február 26-án, pénteken 18 órától. Az est fővédnöke Spányi Antal megyéspüspök, védnökei pedig Nagy István, a Hírváró havilap főszerkesztője és Varga István, a Vállalkozók Országos Szövetségének Fejér megyei elnöke. Forrás: Magyar Kurír

Spányi Antal püspök az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón elmondta, a cigánysággal való kapcsolata nem újkeletű, hiszen amikor Budapesten plébános volt, külön cigányliturgiákat tartott, amelyeket sokan látogattak. A Székesfehérvári Egyházmegye 2007-ben együttműködési megállapodást írt alá a a Cigány Kisebbségi Önkormányzattal. Kiemelkedő esemény volt a cigány–magyar bibliák adományozása 2008-ban, a Biblia évében és a roma fiatalok versmondó versenye 2009-ben. A püspök örömmel támogatta a Katolikus Rádió vezérigazgatójaként a Kalyi Jag Cigányművészeti Iskola CD-jének kiadását, és most örömmel támogatja a Rajkó Zenekar vatikáni útját, illetve a cigány labdarúgó válogatott kiutazását. A focicsapattal együtt Tallér Krisztián lovasberényi plébános is kiutazik, aki maga is kiváló fociedző, és valószínűleg játéklehetőséget is kap a csapatban.

Az est fő szervezője, Varga István, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke elmondta: a Rajkó Zenekar tavaly novemberben a Vatikánban nagysikerű koncertet adott. XVI. Benedek pápa általános kihallgatáson is fogadta a zenekart, akik hetvenezer zarándok előtt a Szent Péter téren és a Vatikáni Rádióban is elismerést arattak. A nagy sikerre való tekintettel a zenekar idén március 2-ára meghívást kapott a Vándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsától a cigánypasztoráció országos felelőseinek európai konferenciájára. A Rajkó Zenekar eddig a világ összes földrészén 108 országban kápráztatatta el hallgatóit.

A Székesfehérváron február 26-án tartandó jótékonysági koncert teljes bevételét a Farkas János Alapítvány kapja, amely segíti a Magyarországi Cigány Labdarúgó Válogatott kiutazását a Svájci Gárda válogatottjához a Vatikánban sorra kerülő barátságos labdarúgó mérkőzésre március 3-án. A Cigány Labdarúgó Válogatott eddig 107 nemzetközi válogatott mérkőzésből 105-öt megnyert.

A Farkas János Alapítvány bankszámlaszáma: 10402166-21625842-00000000,
adószáma: 10195664-4-44

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben