Ingyen ölelés a templom tövében

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. szeptember 08., 08:31 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 08., 08:32

Budaörsi Vígasságok néven szombaton ismét megpezsdül az élet a város Templom terén és környékén, ahol egész napos kulturális kavalkád kínál nívós zenei, képzőművészeti, színházi és gasztronómiai élményeket. Forrás: PUK.hu

Selmeczi Ágnes szervező elmondta, hogy a tavalyi vígság elsöprő közönségsikerén felbuzdulva az idén még színesebb programot állítottak össze annak érdekében, hogy minden vendég jól érezhesse magát. 

Az események sora délelőtt gyerekkoncerttel, majd Barta Tóni Bábszínháza vásári bábjátékéval veszi kezdetét. Ezután a Mindszenty iskolában a 30 helyi művészt tömörítő B.A.M. tagjainak festményeiből és textilalkotásaiból nyílik kiállítás. A téren sramlizene szól majd, és Búzás Mihály filmrendező vezérletével a betyár Sobri Jóska viselt dolgait adják elő vásári komédiások.

A nap fénypontjának a délután 2 órára meghirdetett „Ingyen ölelés” akció ígérkezik, amikor is az ide sereglő ismerősök, ismeretlenek fejezhetik ki e gesztussal, hogy nyitottak a szeretet, a pozitív érzelmek befogadására és átadására. Tavaly ugyanitt együttnevetést hirdettek, a jókedv jegyében ekkor csaknem ezren fakadtak hahotára. Délután a többi között salsa tánc, Dvorák Gábor pantomimja, humoristák fellépése és a Firkin, az ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját meghonosító zenekar koncertje emeli a hangulatot.

Kézművesek kirakodó vására, portrérajzolás, római kort idéző szüretelés szőlőtaposással, pecsenyesütés, a finom falatok közötti válogatás teszi teljessé a kínálatot.

Mindez együtt azt a célt szolgálja, hogy a ma már csaknem 30 ezer lakosú Budaörs az agglomeráció kulturális fesztiválközpontjává váljon. A városban már működik színház, vannak jazznapok, egyházzenei koncertek, és a vigasság is erősítheti ezt a törekvést – hívta fel rá a figyelmet Selmeczi Ágnes.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben