Idén először rendezték meg az Öt Templom Adventet

Létrehozás: 2010. december 16., 10:35 Legutolsó módosítás: 2010. december 16., 10:41

Győr – Az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Alapítvány és a fesztivál házigazda gyülekezetei összefogtak és idén először adventi, hanukai programokkal várják az ünnepek hagyományait és békességét keresőket Győr Újváros templomaiba. A programok december elsején kezdődtek, de egészen december 22-ig tartanak. Forrás: port.hu, karzat.hu

Az Öt Templom Fesztivál gyülekezetei egy utcányi tarkaságukkal, kicsiben olyan színesek mint egész Európa. Vallásaikat gyakorló közösségeik mind másképpen várják és ünneplik decemberben a fény születését, saját évezredes hagyományaikat követve tartják templomi és családi szertartásaikat.

Ezek a szokások teszik egyedivé és meghitté ünnepeiket, és emlékeztetnek minket arra, hogy nem egyedül vagyunk a világon, hanem mindannyian kisebb nagyobb, hagyományait féltve őrző közösségek tagjai vagyunk, szokásokkal amik összekötnek és megkülömböztetnek minket egymástól.

A fesztivál Adventje és Hanukája szeretettel vár mindenkit Győr Újváros templomaiba, ahol a gyülekezeti alkalmakon túl, koncertekel, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal készülnek a szervezők.

Programok:

http://port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=8395

http://karzat.hu/karzat/ADVENT.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben