Ha Brassai Sámuel csellóján játszana, pályázzon!

Létrehozás: 2010. január 14., 12:31 Legutolsó módosítás: 2010. január 14., 12:31

Az Erdélyi Unitárius Egyház Püspöki Hivatala és az AmaryllisTársaság közösen hirdetett pályázatot Brassai Sámuel felújított csellójának 3 éves használatára. Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pályázhat 18 és 40 év között bárki, aki erdélyi, partiumi vagy bánsági állandó lakcímmel rendelkezik. A szándéknyilatkozathoz csatolni kell a szakmai önéletrajzot.

A jelentkezést követően március 10-én versenyvizsgára kerül sor Kolozsváron, ahol a pályázó szakemberekből álló bírálóbizottság előtt két meghatározott (J. S. Bach: csellószvit, két különböző karakterű tétel és J. Haydn csellóverseny első tétele), valamint egy szabadon választott csellódarabot mutat be.

A pályázatokat folyó év február 28-ig lehet benyújtani az alábbi elérhetőségek valamelyikére:
· személyesen: az Erdélyi Unitárius Egyház Püspöki Hivatalának titkárságán, naponta 8–15 óra között (Kolozsvár, December 21. u. 9. sz.);
· e-mailen az ekt@unitarius.com címre;
· postai úton a következő címre:
Erdélyi Unitárius Egyház Püspöki Hivatala / Episcopia Unitariana
400105 Kolozsvár / Cluj-Napoca, B-dul 21 Decemberie 1989 nr. 9.

Brassai Sámuel (Torockó vagy Torockószentgyörgy 1797. június 15. vagy 1800. február 13. – Kolozsvár, 1897. június 24.), nyelvész, filozófus, természettudós, az „utolsó erdélyi polihisztor”, az MTA tagja. Foglalkozott földrajzzal, történelemmel, statisztikával és közgazdaságtannal, a zene elméleti kérdéseivel, esztétikával, műkritikával is. Az oktatásügyben számos reform elindítója és előmozdítója volt; hozzájárult a korabeli tudományos eredmények népszerűsítéséhez. (Wikipédia)

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben