Felavatták II. János Pál pápa domborművét Ajakon

Létrehozás: 2010. július 05., 10:00 Legutolsó módosítás: 2010. július 05., 10:07

Ajak – Vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődött Ajakon a római katolikus templom melletti udvaron az a szabadtéri szentmise, amelyet a Debrecen Nyíregyháza egyházmegye püspöki helynöke dr. Varga János és paptársai celebráltak. Forrás: szon.hu / Vincze Péter

A szentmisét követően avatták fel II. János Pál domborművét,dr. Kövér József (fog–és szájbetegségek szakorvosa) Holló László díjas debreceni szobrászművész alkotását a templom bejárata mellett.  Ez ünnepi alkalomra a templom és környéke is új arculatot kapott, az önkéntes adományozók, az egyházközségi képviselők, valamint az önkormányzat alkalmazásában álló közmunkások többnapos áldozatos munkájának eredményeként. A pápát ábrázoló domborművet, Ajak nagyközség díszpolgára Kozma Péter országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke és a település polgármestere Kerekes Miklós közös ajándéka az egyházközségnek.

II. János Pál pápa embersége, egyszerűsége, egyházi munkássága, az iránta való tisztelet mai napig ott él mélyen a hívekben. Az ünnepi eseményt megtisztelték az országos szervek képviselői, a Lengyel Köztársaság Nagykövetség, a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat képviselője is. De itt volt a lengyel testvérváros, Hyzne küldöttsége is. A templom bejárata melletti emléktáblát Kozma Péter és Kerekes Miklós leplezte le.

A résztvevő országos, megyei állami szervek, a testvértelepülés képviselői, Ajak nagyközség képviselői elhelyezték a koszorúikat az új domborműnél. Ezen a vasárnap délelőttön több mint ezren vettek részt, ezzel is tisztelegve II. János Pál embersége és egyszerűsége előtt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben