Fekete örömzene csendült a sportcsarnokban

Létrehozás: 2009. december 02., 09:43 Legutolsó módosítás: 2009. december 02., 09:45

Szeged – A hétvégén a szegedi Városi Sportcsarnokban lépett fel a méltán világhírű Angels In Harlem Gospel Choir kórus. A különleges afro-amerikai templomi hangzásvilág Szegeden is hódított. Forrás: webradio.hu

A hétvégén két, jelentős érdeklődésre számot tartó zenei esemény is volt Szegeden. A Városi Sportcsarnokban szombat este 19 órától a világhírű Angels In Harlem Gospel Choir együttes szórakoztatta a publikumot. Lehetséges, hogy a szintén aznapra meghirdetett Neoton Família koncert miatt, de tény, hogy csak „félház" fogadta a világ méltán egyik legnépszerűbb kórusát. Az együttes alapötlete Allen Baily-től származik, aki 1986-ban hozta létre a formációt. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” és a New York tri-state legkiválóbb énekeseiből és zenészeiből áll.

A gospel műfaja hazánkban kicsit ismeretlennek számít, azonban az USA-ban, főleg a feketék által látogatott templomokban rendkívül népszerű. Az Angels in Harlem Gospel körbeutazta már a világot, Magyaroszágra és ezen belül is Szegedre, a Concert of Hope World Tour 2009 keretében érkeztek.

A kórus a zenéjén keresztül szeretné szeretetteljesebbé és békésebb helyé tenni a világot azáltal, hogy elősegíti az afro-amerikai kultúra és a gospel jobb megértését. Az énekesek eufórikus hangulatban, szinte „transzba” esve adták elő némelyik számukat, sőt több ízben is bevonták és a zene aktív szereplőjévé tették a szegedi közönséget. A kórus természetesen megemlékezett az idén nyáron elhunyt Michael Jacksonról is. A kórus rendkívül karitatív, hiszen a hit öröme mellett, adományokat is gyűjt a rászoruló gyermekek részére. Aki megváltotta a belépőjét, egyáltalán nem csalódott, hiszen nagyszerű műsornak lehetett részese.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben