Evangélium Színház: Bemutatták az Ember Tragédiáját a Duna Palotában

Létrehozás: 2009. november 09., 10:58 Legutolsó módosítás: 2009. november 09., 11:01

Budapest – Nagyszerű színházi bemutató részesei lehettek mindazok akik 2009. november 6-án ellátogattak a Duna Palotába az Evangéliumszinház premierjére. Madách: Az ember tragédiája című művét rendezte meg Udvaros Béla a tőle megszokott értékkel bíró rendezői megközelítéssel. Nagyszerű alakításokat láthatott a nagyérdemű az igen csak hosszúra sikeredet premieren. Mindenért kárpótolt viszont az az élmény, amit a mű interpretálása nyújtott az est folyamán. Szöveg: Kriszt László

Lassan meg kell szoknunk, hogy nem mindig az állami dotációban részesülő
színházaink adják az igazi értékkel bíró színházi előadásokat. Így volt ez most is! Az Evangélium Színház közel húsz éves fennállása óta jobbnál jobb előadásokat produkált, de sajnos méltó publikálásban nem részesült. Eddig! Csak remélhetjük, hogy a mostani bemutató nem kerül ugyan erre a sorsra! Kár lenne! S hogy miért?

Az Ádámot alakító Lénárt László, az Évát alakító Buzágány Márta és a Lucifert
alakító Kárpáti Tibor olyan fantasztikus színészi alakítást nyújtott, amit még a nagyszínházainkban is megirigyelnének, mind a nézők, mind pedig a színházak igazgatói.
A további szerepeket alakító színészek is méltó partnerek voltak a nagyot alakító kollégáikkal! Kiemelkedett Mucsi Sándor, Farkas Tamás és Gyurin Zsolt alakítása.
Különleges rendezői ötlet volt a Föld anya megjelenítése, amelyet kiválóan oldott meg Borbáth Ottilia. Az Urat alakító Bánffy György méltó volt színészi nagyságához.
Érdekes volt, hogy az úgynevezett tömegjeleneteket a viszonylag kis létszám ellenére is sikeresen megtudta oldani a rendező! A nézőnek nem volt hiányérzete.

A színpadképek, a technika ördögének jegyét magán viselve is látványt tudott nyújtani a publikumnak! A jelmezek korhűen hoztak minden színt és érdekes volt az úgynevezett „fehér alap ruha” ötlet ugyan is erre vették fel a színészek a jelzésértékű ruháikat az igen csak pörgős jelenet-váltások közben. A régi és új arcokat felvonultató előadás egységes színészi munkát tükrözött, a rendezői koncepció pedig méltó volt a nagy műhöz!

Megemlítjük még Rékai Nándor, Geszti Glória, Veress Előd, Kriszt László, Bakó Krisztián, Tódor Réka, Tóth János István személyét, akik hozták a karaktereket és hozzájárultak a színházi élményhez.
Összességében tehát: nagyszerű előadás volt , amely óriási űrt tölt be a magyar színházi palettán!
Az  Evangélium Színház a maga értékes, élvezetes  előadásával feltétlen hozzájárul honi színház művészetünkhöz. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben