Értelmiségiek vallottak megtérésükről az Irányváltás című könyvben

Létrehozás: 2009. október 30., 16:26 Legutolsó módosítás: 2009. október 30., 16:31

Budapest – Értelmiségiek vallottak megtérésükről az Irányváltás című könyvben, amelynek bemutatójára csaknem százan látogattak el a budapesti Pilinszky Kávéházba. A kerekasztal beszélgetéssel egybekötött bemutatón Tóth Sára, a beszélgetés moderátora elárulta, hogy egy kiadó elutasította a kötet megjelentetését, mert szerintük, az embereket nem érdekli a hit, a vallás és a humán értelmiségiek. Erre egyértelműen rácáfolt a számos érdeklődő. Forrás: reformatus.hu / Hegedűs Márk

Közügy, vagy magánügy az ember hite, megtérése? Vajon szabad-e Jézus váltságművéről, erejéről beszélni? – ezekről a kérdésekről is vitatkoztak a kerekasztal beszélgetés résztvevői, majd Kocziszky Éva a kötet egyik szerzője, azt mondta, hogy szerinte erről nem lehet hallgatni!

„Itt nem arról van szó, hogy magunkat mutogatnánk, hanem arról, hogy valakiről beszélnünk kell, hiszen tanúk vagyunk, Isten tanúi” – mondta Békési Sándor, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának dékánja.

A fórumon nemcsak Jelenits István piarista szerzetes, Ritoók Zsigmond klasszika-filológus, akadémikus, Schneller István építész, egyetemi tanár és Fabiny Tibor egyetemi tanár, hanem a hallgatóság is lehetőséget kapott gondolatai kifejtésére.

Az Irányváltás című könyvet a Luther Kiadó és a Hermeneutikai Kutatóközpont közösen jelentette meg.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben