Egyház és nyilvánosság címmel került megrendezésre a Múzeumok éjszakája az Evangélikus Országos Múzeumban – Képriport!

Létrehozás: 2010. június 22., 17:49 Legutolsó módosítás: 2010. június 22., 21:07

Budapest – Egyház és nyilvánosság címmel került megrendezésre az Evangélikus Országos Múzeumban a Múzeumok éjszakája című program. 2010. június 19-én számos kiállítással várták a látogatókat: meg lehetett tekinteni az Evangélikusság a magyar kultúrában című állandó kiállítást, a Tót atyafiak, jó palócok – 100 éve hunyt el Mikszáth Kálmán című időszaki kiállítást, amelyen láthatóak Réti Zoltán akvarelljei. Idén is több mint 1100-an jöttek el. Fotó: Rezessy Szabolcs. Szöveg: evangelikus.hu

 
 
Egyház és nyilvánosság címmel került megrendezésre a Múzeumok éjszakája az Evangélikus Országos Múzeumban – Képriport!

Plakát

Emellett kakukktojásokat lehetett keresgélni a múzeumban. A pincében egynapos tárlaton a 230 éves Magyar Hírmondótól a www.evangelikus.hu-ig interaktív kiállítást láthattak és a Szent Péter esernyője című filmet vetítették le.

Volt borkóstoló bordalokkal Isó László és Kátai Zoltán közreműködésével és a Deák téri evangélikus templomban pedig Mekis Péter orgonált.

Az emeleti tanácsteremben „Jó hírt mondok!” címmel pódiumbeszélgetés folyt az egyház és nyilvánosság témájáról, amelyen részt vett Novotny Zoltán rádióriporter, T. Pintér Károly főszerkesztő, Ittzés Laura online-marketinges, Csatári Bence, az MTI munkatársa és Bartha István evangélikus lelkész, ex-blogger. Ezután látványszerkesztés volt Nagy Bencével, az Evangélikus Élet tördelőszerkesztőjével és hibavadászat Dobsonyi Sándor olvasószerkesztővel. Majd Fehér Jenő és Lovász Bálint fasori gimnazisták Chopin születésének 200. évfordulója tiszteletére tartott zongorakoncertje zárta az éjszakát.

Végezetül pedig egy kis statisztika:

A múzeum adatai szerint összesen 1121 fő vett részt a rendezvényen. Közülük negyvenen szakmai belépővel jöttek, míg 1081-en helyben vagy másutt vásárolt belépővel jöttek.

www.muzeumokejszakaja.hu

www.evangelikusmuzeum.hu

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben