Egy politikus akit rabul ejtett Isten – Könyvbemutató a Kossuth Klubban

Létrehozás: 2011. május 31., 02:13 Legutolsó módosítás: 2011. június 03., 08:15

Budapest – Dr. Molnár Róbert, Szeged melletti szülőfalujának, Kübekházának polgármestere. A politikus könyvet írt arról, milyen az mikor kilépve a „nagy-politikából” rádöbben az ember, hogy nem azok az értékek számítanak, amire egész addigi karrierjét feltette. „Egy könyv a szenvedésről, a kilátástalanságban felragyogó reményről, a hitről, a formáltatásról, a szolgáló vezetésről és a politikáról”. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

Bevallom, némi cinikus kétkedéssel ültem be a május végi melegben a zsúfolásig megtelt terembe, ahol egy különösnek ígérkező könyvbemutatóra készült a közönség. Igen, talán a különös a megfelelő szó erre, hiszen amiről szó van, az egy politikus őszinte vallomása arról, hogy a politikai karriernél vannak fontosabb dolgok számára, politikustársai és mindannyiunk számára. Ugye nem kell tovább ecsetelnem, hol véltem ellentmondásokat felfedezni az előző mondatban. Mégis, mire az egy órás könyvbemutató a végéhez közeledett és a szerzőt méltatni meghívott vendégek elmesélték, hogy ki milyen körülmények között és milyen embernek ismerte meg a kötet szerzőjét, egy dologról mindenképp meggyőződtem: Ezek az emberek valóban személyesen kötődnek dr. Molnár Róberthez. Ezek az emberek valóban szeretik ezt a politikust. Természetesen számtalan embert találhatunk aki ezért, vagy azért rajong egy politikusért, de itt nem erről volt szó. Őt nem a politikája miatt veszik körül ezek az emberek, hanem mert bíznak benne, ismerik, szeretik, és osztoznak mély Isten-hitében. Anélkül, hogy minden személyes vallomást kiemelnék álljon itt a könyvet és szerzőjét méltatók igazán ökumenikus sora.

Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi római katolikus püspök, a Kübekházán újraindított iskola közös projektjét említette, ami mentén egy különlegesen elhivatott polgármestert ismerhetett meg.

Végh Tamás, Budapest-Fasori református lelkipásztor, mint „lelki körzeti orvos” utalta be a romokban heverő, szakmai és magánéletétől szenvedő polgármestert, a fordulópontot jelentő Biatorbágyi-Misszió csendeshetére.

Széll Bulcsú evangélikus lelkész egy tihanyi ökumenikus alkalmat idézett fel, ahol szinte első pillantásra kialakult a máig tartó barátságuk.

A méltatók sorában dr. Mészáros Kálmán következett, aki a Magyarországi Baptista Egyház elnökeként a kötet szerzőjének különlegesen személyes és őszinte stílusát méltatta, mely bepillantást enged Isten keresésének főbb állomásaiba.

Heizer Tamás, a Barnabás Csoport igazgatója megemlíti élményét, mikor első találkozásukkor ő kapott bíztatást a munkájához a polgármestertől, akihez a vezetőképzéssel foglalkozó szakember éppen tanácsot adni érkezett.

A politikai múlt képviselőjeként az egykori titkárnő, Szilágyi Mária, aki a politikus mellett még annak országgyűlési képviselői mandátuma alatt volt annak közvetlen munkatársa, elmondta, hogy mekkora változást hozott dr. Molnár Róbert életében az elmúlt kilenc év. Hogyan lett a fiatal, a nagy-politika által bedarált karrierista politikusból hívő családapa és boldog falusi polgármester.

A Református Drogmisszió fiatal munkatársa, Ferenczy Tamás a hitet és elköteleződést emelte ki a szerzőhöz fűződő kapocsként.

Végül, de nem utolsó sorban, a hasonló szellemben élő és munkálkodó barát, Harkakötöny polgármestere Brassó Imre Albert emelkedett szólásra, aki méltatás helyett a közönséget figyelmeztette a könyv veszélyességére, hiszen mint elmondta, megváltoztathatja az olvasó életét! 

Természetesen a szerző is szólt a megjelentekhez, személyes hitvallásként megfogalmazta: „Személyes felelősségünk továbbadni a kapott ajándékot”. Végül azzal biztatott, hogy „amit Isten akar elvégeztetni velünk, ahhoz ad is erőt!” 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

észrevétel

Elküldte Hajmásy Pál idő 2011. június 10., 12:02
Vajon a környék lelkészei miért nem voltak ott. Miért csak messzi emberek ajánlották a polgármester urat, az egy szem katolikus püspökön kívül, akinek egyháza komoly ingatlanokhoz juthatott hozzá( iskola, óvoda frissen felújítva,cukrászdaépület, régi iskola felújítva) a kübeki közvagyonból? Senki nem veszi észre hogy ez a könyv Molnár Róbertről és a piár építéséről szól?1 sámuel 15:12 Messziről jött ember akármit mondhat. Isten akaratát egyáltalán kérdezték?1 timóteus 3:7 Én előre szóltam tisztelt keresztyén vezetők! Molnár róbertről Sipos Ete Zoltán Református lelkészt kérdezzék, az ő gyülekezetébe járt. Meg a saját kollégáit. Ők tudnak mit mondani.

?

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2011. június 10., 12:15
Tényleg ennyire rossz a helyzet, kedves keresztény testvérem, hogy mindig mindenben valamiféle aljas összeesküvést kell felfedezni?
Nem ismerem Molnár Róbertet, nem tudom a körülményeket. De vajon keresztényi-e mindig mindent megfúrni? Én szívből, nagyon örülnék annak, ha valakinek megváltozna az élete és ezentúl Krisztus szerint élne. És remélem ezt, hogy a mai világban is vannak még csodák és én ezért imádkozom.

Sajnos

Elküldte Brumár Mihály idő 2011. június 10., 13:42
SAjnos én ismerem Robit a helyi világi és keresztyén lakosoknak nincs túl jó véleménye róla. Olvastam a könyvét. Sok minden nem egésszen úgy van ahogy ott leírta. Igen is vannak hiteles keresztyének, sajnos ő nem az! Sok mindent megígér aztán nem tartja meg. Embereket zsarol meg, volt rá példa hogy akiről úgy gondolta hogy nem rá szavazott eltávolította az állásából. Az önkormányzatnál szinte mindenkinek lesújtó véleménye van rólla, de senki nem meri megmondani a szemébe, tudjátok az állás fontos dolog. A helyileg illetékes újszegedi református lelkész ki van akadva rá olyan dolgokat csinált és csinál. A propagandának nagy mestere de sajnos a valós tartalom édes kevés. Azért vannak Kübeken hiteles keresztények is.A cikkben nyilatkozó lelkészek komoly emberek de ők sajnos Róbertnek csak az alkalmi arcát ismerik a helyiek közül meg sokan az igazit. Végre valakinek helyre kellene őt rakni, de erre felé senkire sem hallgat. Mondjuk Vég Tamás beszélhetne a helyi lelkészekkel, utánna vele. Rá talán még hallgat.