Bob Dylan: Dalok a Megváltóról – koncert egy ökumenikus templom javára

Létrehozás: 2010. szeptember 17., 10:04 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 17., 11:31

Szeptember 26-án, vasárnap 20 órakor koncertet ad a Ciszterock Társulat a budai Szent Imre-templomban a 60 évvel ezelőtt kitelepítettek emlékére épülő hortobágyi ökumenikus templom támogatására. Forrás: Magyar Kurír

Bob Dylan a koncerten elhangzó „Dalok a Megváltóról” című művét fordította Domján Gábor és Csányi Tamás; szerkesztő: Csányi Tamás karnagy.

A belépés ingyenes, mozgássérülteknek akadálymentes. Az adományokat köszönettel fogadják a szervezők. A koncertet a XI. kerületi önkormányzat és a Magyar Katolikus Rádió támogatásával rendezik. A hangverseny előtt, 19 órakor szentmisét mutatnak be.

Helyszín: Ciszterci Szent Imre-templom (Budapest, XI. Villányi út 25.)

*

„Meglátom Istent egy százszorszépben. Meglátom Istent éjszaka a szélben és az esőben. Mindenben ott látom a teremtést. A legmagasabb rendű dal: imádság. Dávid királyé, Salamoné, a prérifarkas jajgatása, a föld morajlása. Csodálatos dolog lehet Istennek lenni” – fogalmazta meg egy életszakasz érzéseit Bob Dylan, a beat-korszak egyik legendás énekmondója. A diákmozgalmak, az ellenkultúra közegében gitárral verselő fiatalember útjának jelentős állomása a megkeresztelkedés, melynek lélekigazító tényét számos dal jelzi a nyolcvanas évek fordulóján. Gondolatkínáló, értékmegőrző, a kereső ember kérdéseit megfogalmazó versek, melyek gondos magyar fordításuk révén értő fülekre várnak – szerepel a szervezők előzetesében. A Ciszterock Társulat, Szentimreváros alkalmi közösségének előadását nem csak fiataloknak ajánlják.

Az ősz, első hangverseny adományait sok éve valamely jótékony célra fordítják – ezzel is kifejezve az egyházközség szolidaritását. 60 esztendeje egy embertelen rendszer családok sokaságának sorsát, jövőjét gyalázta meg, kitelepítve őket a megszokott élettér békéjéből. E szívfájdalmak őrzőhelye az épülő hortobágyi ökumenikus templom, melynek ügyét a Hortobágyi Kényszermunkatáborba Elhurcoltak Egyesülete gondozza. Az épület áll, külső palástja már hívogat távolról. A koncerttel a templom belső terének, környezetének alakulásához szeretnének hozzájárulni – írta Csányi Tamás karnagy.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben