Adventi koncert Zágrábban Lovász Irénnel

Létrehozás: 2008. december 16., 19:54 Legutolsó módosítás: 2008. december 16., 19:55

Zágráb - A zágrábi magyar nagykövetség szervezésében december 9-én Zágráb legnagyobb templomában, a Szent István katedrálisban Égi hang címmel nagysikerű adventi koncertet adott Lovász Irén népdalénekes és két zenésztársa, Mizsei Zoltán és Ágoston Béla. Forrás: kultura.hu

Adventi koncert Zágrábban Lovász Irénnel

Lovász Irén

A repertoáron szakrális népénekek és középkori Mária-himnuszok szerepeltek. A rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt, a díszvendég Luka Bebic, a Horvát Szábor elnöke és Milka Mesic, a horvát köztársasági elnök felesége volt. 

Jósvai Lídia kulturális tanácsos közreműködésével a Zágrábban tartózkodó énekesnő és a két zenész több médiafelkérésnek tett eleget. December 8-án egy közkedvelt horvát énekesnő új cd-jére népdalokat énekelt és szerepelt a zágrábi Radio 101 műsorán. December 9-én a Horvát Televízió (HRT) Dobro jutro Hrvatska (Jó reggelt, Horvátország) című műsorában élő fellépés keretében adott ízelítőt az esti fellépéshez. A Zágrábban ritkaságszámba menő templomi élőkoncertről felvételeket készített a HRT Prizma című nemzetiségi műsora, majd az énekesnővel külön interjút is készítettek. Az adventi koncertet több horvát rádióadó is meghirdette.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben