A világ egyik első operája az egri vár falai között

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. szeptember 17., 08:17 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 17., 08:18

Eger – Háromszáz gyermek előadásában hangzik el a világ egyik első operájának tartott Dániel-játék szeptember 19-én szombaton az egri vár templomának maradványai között, a Kárpát-medence kincsei fesztivál egyházzenei programjának keretében. A fesztivál programját a különleges komoly- és könnyűzenei koncertek mellett színházi programok, kiállítások és szakmai konferenciák teszik teljessé. Forrás: kultura.hu

A Budapesti Énekes Iskola, a Szent István Énekes Iskola, a Budajenői Énekes Iskola és a Gödöllői Premontrei Szkóla diákjai és tanárai, valamint egri diákok közösen mutatják be szeptember 19-én Egerben azt a francia földön 1200 körül keletkezett híres zenedrámát, melyet a világ egyik első operájának tartanak. A Dániel próféta csodálatos élettörténetét elmesélő liturgikus játék ezúttal 300 gyermek és néhány felnőtt előadásában, valamint az El Sabio Consort kíséretében hangzik el.

 

Mint arról korábban hírt adtunk, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Hungarofest Nonprofit Kft. szeptember 16. és 20. között első alkalommal rendezi meg a "Kárpát-medence kincsei" fesztivált, melynek célja a Heves megyei város és környéke turisztikai értékeinek bemutatása mellett a Kárpát-medence sokszínű kultúrájának és gazdag hagyománykincsének megelevenítése. Az egyedi kezdeményezés változatos kulturális programokkal várja a környéken élőket és a térségbe látogatókat egyaránt. 

Szeptember 16-án magyar és külföldi kultúrával és turizmussal foglalkozó szakemberek, a kulturális turizmus intézményvezetői és a politikai döntéshozatalban szerepet játszó politikusok részvételével alapkérdéseket és gyakorlati megoldásokat vet fel az Utazás, élmény, önreflexió című szakmai konferencia. A tanácskozás témái között szerepel Európa volt és leendő kulturális fővárosainak tapasztalatai, a kulturális marketing magyarországi lehetőségei és a köz- és magánszféra együttműködése is. A kerekasztal-beszélgetéseken az érintett feleket képviselve jelen lesz Habis László, Eger polgármestere, Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára, Bánki Erik, az Országgyűlés Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke, Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke, Szalay Tamás a Pécs2010 Managementközpont művészeti igazgatója, valamint Rubovszky Rita, a Hungarofest Nonprofit Kft. igazgatója.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben