A sportarénában lesz idén a Soul & Gospel Fesztivál

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. október 13., 14:41 Legutolsó módosítás: 2010. október 13., 14:41

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Soul & Gospel Fesztivált Budapesten, amely a korábbi helyszínről – a Westend tetőteraszról – most a Papp László Budapest Sportarénába költözik. November 3-án először lép fel egy színpadon a két londoni együttes, a London Community Gospel Choir (LCGC) és a Hillsong London. Forrás: Magyar Kurír, ezazanap.hu

A London Community Gospel Choir Budapesten eddig két alkalommal lépett fel, 2004-ben a Művészetek Palotájában, 2008-ban a Millenárison adtak teltházas koncertet. Most, mint az előző alkalmakkor is, 12 fős felállásban lépnek a színpadra.

Nagy Britannia elsőszámú gospel-kórusa 1982-ben alakult. Sokoldalú, stílusban és előadásmódban is rendkívüli változatosságot mutató, sok nemzetiségű csapatról beszélhetünk, amely akár 5 vagy 30 fős felállásban is színpadra lép. „Anglia legjobb hangjai” tíz lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. Sztárok tucatjaival léptek már fel, és a hagyományos koncerthelyszíneken túl felejthetetlen élményt képesek nyújtani bármilyen helyszínen: legyen az egy templomban, börtönben vagy épp színházban, klubokban, konferenciákon. A leghíresebb fellépéseik közé sorolhatjuk a Live8-on való részvételüket Glastonburyben vagy a Wembley Stadionban az FA CUP döntőn. A különleges hangzásban megtalálható a funky, swing, R’n’B, gospel; a színpadon pedig a tradicionális előadásmódot sajátos pezsdítő koreográfiával ötvözik. Számtalan jelzőt használhatnánk még a LCGC hangzásának és látványának leírására: profi, energikus, inspiráló, lélekkel teli.

A Hillsong London a Hillsong London Church dicsőítő csapata. Nagy-Britannia leggyorsabban növekvő keresztény gyülekezete – az ausztráliai Hillsong Church testvérközössége – a kilencvenes évek közepén kezdte meg működését, s óriási népszerűsége nagy mértékben a zenéjüknek köszönhető. A Hillsong London hangzására jellemző az aktuális európai zenei trendek keveredése a Hillsong Ausztrália-örökséggel, modern áhítat erős brit-popos beütéssel. Az a meghatározó tény, hogy a kórus elsősorban 18–30 év közötti fiatalokból áll, izgalmas, mégis ismerős keresztény kórusélményt nyújt. A világon talán ők tudják a legjobban, mit jelent dalban imádkozni, dicsőíteni és szolgálni. Példa nélküli, hogy a Hillsong dicsőítő dalai milyen gyorsasággal terjednek szét a világban, egyre több embert meghódítva.

A jegyértékesítésről itt olvashat bővebben.

Elérhetőségek:
Ez az a nap! Szervezőiroda
1032 Budapest, Bécsi út 189.
Tel.: +36 (1) 436-9868 
www.ezazanap.hu
e-mail: info[kukac]ezazanap.hu

Válogatás az együttesek dalaiból a YouTube-on:

Hillsong London

„The Answer”
„How Great Is Our God”
„You Are Here /The Same Power”
„Hail To The King”

LCGC

„Joyful Joyful”
„My Soul Says Yes” 
„Terre de Blues” Festival 2008
„Faith”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben