A Republic együttes rockkoncertet rendezett egy beteg fiatalemberért

Létrehozás: 2011. augusztus 18., 13:19 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 18., 13:19

Sümeg – Több ezren érkeztek a Republic együttes jótékonysági koncertjére, amelyet a sümegi ferences templom és kolostor előtti téren rendeztek egy baleset következtében nemrég tolószékbe került 31 éves sümegi fiatalember javára. Forrás: Magyar Kurír / Toldi Éva

A koncert célja a sérült fiatalember gyógykezelésének előmozdítása volt. Kiderült ugyanis, hogy állapotán Németországban igen drága műtéti beavatkozással, őssejtbeültetéssel tudnának segíteni, így újra visszanyerhetné járóképességét. A hírre megmozdult a város. Gyűjtést szerveztek; ehhez társult a Republic felajánlása.

A koncert kezdetén Barsi Balázs atya, a sümegi ferences rendház vezetője is köszöntötte és megáldotta a nemes célra egybegyűlt közönséget és a zenekart. Kiemelte: bár tőle idegen ez a fajta zene, hiszen gregoriánon nevelkedett, kétségtelen, hogy minden nemes szándék mögött a szeretet, Isten gondviselő szeretete rejlik. Minden, amire a szeretet indít, Istentől való, s az egybegyűlteket is e szeretet egyesítő ereje kovácsolta segítő közösségbe. Istennek tetsző cselekedet az, hogy segítünk beteg embertársunknak, jelenlétünkkel kifejezzük együttérzésünket, erőt adunk neki – mondta, majd imádságra hívta a koncert közönségét.

A Republic együttes vezetője, Bódi László is meghatottan mondta a Miatyánkot, s kifejezte reményét, hogy hamar összegyűlik a pénz Péter gyógykezelésére. A közönség soraiban ott ült kerekesszékében a sérült fiú is, aki meghatottan, könnyeit nyelve fogadta a sok szeretetet, amely feléje sugárzott.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben