A magyar királyok és Székesfehérvár kapcsolatáról szóló könyvet mutattak be

Létrehozás: 2010. október 13., 14:39 Legutolsó módosítás: 2010. október 13., 14:40

Bemutatták a Magyar királyok és Székesfehérvár című sorozat első kötetét október 9-én a fehérvári Püspöki Palotában. A Mátyás király és a fehérvári reneszánsz könyvvel elindult sorozat szeretné felidézni az egykori koronázó város történelmi jelentőségét, kisugárzását és szépségét. Forrás: Magyar Kurír / Bertáné Pintér Katalin

örök József egyetemi tanár, egyháztörténész hiánypótlónak nevezte a kiadványt, amelynek külön erénye, hogy bárki számára könnyen érthető és olvasmányos, ugyanakkor a történettudomány és kutatás szempontjából jelentős újdonságokat hordoz, teljesebb képet ad Mátyás király életéről.

A bemutatón Spányi Antal megyéspüspök kiemelte: Székesfehérvár kiváltságos város volt, az ország szakrális központja. A fehérvári püspökség ebből kiindulva állt a kezdeményezés mögé, és tárja a nagyközönség elé a történelem során gondosan megőrzött egyházi kulturális javait.

A tanulmánykötet a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum gondozásában, a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat támogatásával 2008 októberében a székesfehérvári Püspöki Palotában tartott tudományos konferencia előadásai alapján készült. A könyv megjelenését a Székesfehérvári Egyházmegye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben