A békéscsabai evangélikus templomban lép fel Mága Zoltán

Létrehozás: 2010. május 18., 10:04 Legutolsó módosítás: 2010. május 18., 10:05

Békéscsaba – Harmadik állomásához érkezik a Békés Megyei Önkormányzat által útjára bocsátott Szeretlek Békés megye programsorozat május 21-én 18 órától a békéscsabai evangélikus Nagytemplomban. A nagycsaládosok, valamint a nevelőszülők számára rendezett jótékonysági koncerten Mága Zoltán és sztárvendégeinek játékát hallgathatják meg a vendégek. Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hagyományaink, múltunk, otthonunk őrzése, ápolása közös feladat. A Békés Megyei Önkormányzat által indított Szeretlek Békés megye programsorozat célja, hogy megismerjük otthonunk, szülőföldünk értékeit, büszkén tekintsünk megyénk érdemeire, erősítsük az összefogás, összetartozás érzését és megszerettessük másokkal is ezt a csodálatos vidéket.

Pünkösd ünnepének közeledtével a szeretet felértékelődik, küldetéssé magasztosul. Tudjuk, dolgunk van a világban. Tennünk kell embertársainkért. Húsvét után ötven nappal a keresztény egyházak a Szentlélek eljövetelét ünneplik, így válik pünkösd az újjászületés szimbólumává. Megújul a természet, megújul a lelkünk, egy gyermek tisztasága, ártatlansága költözik szívünkbe. S ilyenkor eszünkbe jut, milyen védtelenek, sebezhetőek gyermekeink. Szükségük van a biztonságot nyújtó, szerető környezetre, hogy egészséges, teljes értékű felnőtt váljon belőlük, aki bátran indul el a nagyvilágba megvalósítani önmagát. Ez a stabil, kiegyensúlyozott környezet, a család nyújtotta háttér minden gyermeket megillet, minden gyermeknek jár. A család a társadalom alappillére. A családból épül fel a közösség, az ország, a nemzet.

A nagycsaládosok, valamint a nevelőszülők számára rendezett jótékonysági hangversennyel a Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy felhívja a figyelmet a nagycsaládok, nevelőszülők nehéz helyzetére, egy olyan problémára, mely az egész társadalmat érinti. Békés megyében 21 nagycsaládos egyesület működik, melyek regionális irányító szerepét a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza látja el a Dél-Alföldön. A Békés megyei nevelőszülői hálózat kiépítését a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ vállalta magára. Ezen intézmények megsegítését tűzte ki célul a megyei önkormányzat a békéscsabai evangélikus Nagytemplomban megrendezésre kerülő jótékonysági koncert megvalósításával.

A kezdeményezéshez csatlakozott Mága Zoltán hegedűművész, aki 100 templomi koncert jótékonysági koncertsorozatával már 2009 óta járja az országot. A rendezvény fővédnöke Domokos László, a Békés Megyei Képviselő-testület elnöke, védnökei Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Kondor Péter, evangélikus esperes. A jótékonysági hangverseny díjmentesen megtekinthető, természetesen ki-ki a maga módján, lehetősége és szíve szerint adományozhat a helyszínen. Az így befolyt összeget a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ nevelőszülői hálózata, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza, valamint a kisebb települések nagycsaládos egyesületeinek támogatásárára fordítják.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben