40 éves a Kaláka

Létrehozás: 2009. március 13., 14:41 Legutolsó módosítás: 2009. március 13., 14:42

Budapest – Ebben az évben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Kaláka Együttes. Ez alkalomból a Marczibányi Téri Művelődési Központ koncertsorozatot indít, melynek első állomása a március 28- án rendezett Kosztolányi-est lesz, Máté Gábor színművész közreműködésével. Forrás: Orient Press

Magyarország egyik legismertebb és legkedveltebb együttese megalakulása óta kötődik a II. kerület kulturális életéhez. 1972 óta rendszeres játszóhelyük lett a Marczibányi Téri Művelődési Központ színpada, ahol minden hónap utolsó szombatján fiataloknak, felnőtteknek szóló akusztikus koncertet adnak. A jubileumi évet az idei hat koncertre meghívott előadók és szerzők közreműködésével szeretnénk emlékezetessé tenni. Ez az est annak az ünnepi sorozatnak a nyitó eseménye, melyen a 40 éves Kaláka együttessel jubilálnak.

Az est első felében Kosztolányi Dezső versei Kaláka dalokban szólalnak meg, Máté Gábor pedig a Nyelv és lélek című kötet írásaiból publicisztikákat válogat, megmutatva Kosztolányi írásművészetének másik fontos elemét, másik nézőpontját. Az est második felében a Marczin már megszokott Kaláka koncertet élvezheti a felnőtt közönség.


MÁRCIUS 28., SZOMBAT 19.00
KALÁKA – KOSZTOLÁNYI
Vendég: MÁTÉ GÁBOR, színművész

A további koncertekre meghívott vendégek többek között:
Kányádi Sándor, Lackfi János, Tóth Kriszta, Szalóki Ági és a Momentán Társulat.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben