Stephen Baldwin: „Éreztem, hogy Isten azt mondja, veled vagyok!”

Létrehozás: 2010. február 15., 12:48 Legutolsó módosítás: 2010. február 15., 13:34

Hollywood – Amikor Jézus megment valakit, megtisztítja minden bűnétől, majd visszaviszi a világba, hogy vigye el az evangéliumot és olyan emberekhez is juttassa el az üzenetet, akikhez más úton talán el sem jutna az. Stephen Baldwin egy kezében Bibliát tartva, másik kezében pedig a missziói parancsot hordozva a rivaldafényt használja arra, hogy Jézusról beszéljen. Forrás: beliefnet / Selena Gray / Fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az ismert színész mélyen hívő keresztény ember, aki már több mit 60 filmben szerepelt és számos tévéprogramban kérték fel. Legutóbb pedig az amerikai Celebrity Big Brotherben vett részt, egy tévé showban. A vele készített interjúban arról beszélt, miért vállalta a házban való szereplést és miért tartja fontosnak, hogy hitéről a hírességeknek beszéljen.

– A Big Brother arra született, hogy feszegesse az érzelmi határokat, a bezártságben élő emberek egymással kialakított kapcsolatai a mások szórakoztatásának jegyében történnek. Ha egy keresztény bemegy ebbe a reality showba az olyan, mint amikor Dániel prófétát az oroszlánok barlangjába vetették. Miért döntött úgy, hogy bemegy a házba?

– Számomra a Big Brither házba bemenni keresztényként félelmekkel járt. Azt gondoltam, hogy ezek az embereke ízekre fognak engem szedni. Spirituális kapcsolatomban, Istennel beszélgetve azonban sosem éreztem azt, hogy azt mondaná nekem, ne menjek be oda. Ha ellenségeskedések jönnek, majd az imádság segíteni fog. Amit csak tudok, meg fogok tenni azért, hogy Istenről halljanak majd odabent. És úgy éreztem, Isten megerősített engem ebben és azt mondta nekem, hogy „veled vagyok!” Számomra mindig világos az, mikor teszek jót és mikor nem. A Celebrity Big Brother esetében úgy éreztem, hogy Isten arra bíztat, bízzak benne.

– 21 év józan élet után a Big Brotherben örömlányok és papok partit tartottak, ami világosan arra való volt, hogy bosszantsák Önt. Mit gondolt azon az éjszakán?

– Azt hiszem a Big Brothernek visszavágtam eléggé azzal, hogy nem vettem ezt egyáltalán bosszantásnak. Azt gondoltam, hogy ha ők ilyen mókát űznek belőlem, az csak egy olyan rosszízű szokás, amivel a keresztényt akarják ugratni bennem. Azt hiszem azonban, hogy az intelligenciájuk hiánya ebben az esetben számomra hozott előnyöket. Amikor az ember bent van, az sokkal stresszesebb, mint amilyennek azt az emberek gondolják, és ha van valami, ami ezt az idegességet oldja, az csak jó. Bár azt hitték, hogy felkorbácsolják majd az indulataimat, én úgy gondoltam, hogy élvezni fogm az ugratás minden pillanatát és így is lett.

Részt vett a Celeb vagyok, ments ki innen című amerikai showban is, ahol megkeresztelte Spencer Prattet (The Hills) és szemtanúi voltunk annak is, hogy Alex Reiddel imádkozott, hogy kapcsolatba kerüljön Istennel. Mit gondol, a hírességek számára, ha szülőföldjüktől távol vannak, miért lesz fontos hirtelen a hit? Mit gondol, csak azért fordultak önhöz, mert címlapra akartak kerülni, vagy valóban nyitottak voltak Isten örömüzenete iránt?

– Nem fogja kedvelni a válaszomat. Sok keresztény van, aki szeretne rájönni arra, hogy hogyan teszi a legjobbat és mi annak a leghatékonyabb módja, hogy elérje az embereket. Alex egy csomó kérdést tett fel és ez késztetett engem arra, hogy megkérdezzem tőle, hogy meg akarja-e ismerni Istent. Amikor igent mondott, bebizonyította, hogy nyitott Isten iránt. Alex Reid lehetséges, hogy teljesen nem értett meg mindent abból, amit a kereszténységről mondtam, de ez csak egy lépés volt vele az időben. Ezúton is üdvözlöm Spencer Prattet, még akkor is, ha ezt szarkazmusnak veszik. Sok dolgot viccnek lehet venni, ami vele történt. Nem tudom. Azt kell gondoljam, hogy ő egy kissé kemény fejű? Igen. A saját megtérésemre utalva, amikor először imádkoztam az üdvöségemért, elkezdődött az utazásom. Imádkozni kezdtem Istenhez, elkezdtem olvasni a Bibliát, és nem hiszem, hogy az az átváltozás, ami megtörtént, valaha is újra megtörténhet. Lehet, hogy Spencer Pratt egyszer nevetni fog azon, ami történt... Isten szerinti időben, viszont ki tudja... Mindig Isten nevet utoljára.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben