Hisz Istenben, Mr. Hanks?

Létrehozás: 2009. május 07., 18:28 Legutolsó módosítás: 2009. május 07., 18:54

Róma – A Da Vinci kód második része, az „Illuminati” nemsokára mozikba kerül. A német Bild napilap a napokban éppen ennek apropóján készített interjút az amerikai színésszel, Tom Hanksszel, aki a film főszerepét játssza. Forrás: Bild / Norbert Körzdörfer. Fordítás: Bolla Zsuzsanna.

Hisz Istenben, Mr. Hanks?

Tom Hanks

Tom Hanks (52) és én a Vatikánt nézzük: Odaát, az első emeleten lakik a pápa! A tetőn a titkos kertje van – egy oltárral. De XVI. Benedek pápa (82) ma nincsen otthon – a földrengés áldozatait látogatta meg.

Mit gondol a pápáról? Hisz Istenben, Mr. Hanks? – szegezem neki a kérdést.

50 méterrel Róma felett, az Örök Város felett állunk. Tom Hanks nyugodt. Brioni-öltönyében, farmerben, kezén Omega-Speedmaster-órával, lábán fekete csizmában áll mellettem. Mr. Hollywood végül megszólal:

– Spirituális ember vagyok. Hiszek Istenben. Járunk templomba. A gyerekeimet megkereszteltettem, de a pápa óvszerrel kapcsolatos tilalmának ügyében nem ismerem ki magam. Már csak azért sem, mert 21 éve boldog házasságban élek a nejemmel!

– A Da Vinci Kód folytatása, az Illuminati. A filmmel kapcsolatban megfogalmazott kritikákat hogyan értékeli?

Nevet: – A kritikusok gyűlölnek bennünket. Püspököket és papokat is meghívtunk a bemutatóra, de senki sem jött el.

–  Nekem tetszik a film – jómagam bajor katolikus vagyok...

– Ez egy thriller. Egy kitaláció, amelynek azonban izgalmas tényei is vannak. Aki azonban sértve érzi magát vagy fél, az inkább ne nézze meg. de holnap újra megszólalnak majd a harangok és az emberek el fognak menni a templomba.

– Németország sztárja, Armin Mueller-Stahl egy titokzatos kardinálist játszik benne...

– Csodálom őt! Még én is tanulhatok tőle. Azt hiszem ő korunk egyik legnagyobb színésze!

– Hisz a csodákban?

– Igen. Az már például egy csoda, hogyminden nap felkelhetek. Szeretnék legalább 85 éves koromig élni.

– Gyerekei látták már a filmet?

– Nem! Én is még csak a mai, római bemutatón fogom látni először és nagyon várom Hans Zimmers zseniális muzsikáját. Azt hiszem, majd Los Angelesben nézem meg velük együtt a filmet egy moziban.

– Tom Hanks csak így egyszerűen besétálhat egy moziba?

– Igen! Akkor megyünk be, amikor már sötét van. De Rómában is sétálgattam az utcán. Turitának öltözöm, felveszek egy sapkát és egy napszemüveget.

– Mi Tom Hanks titka?

– Ő egy Akárki, egy félmilliárdos, aki körül nincsenek botrányok. Ja és hybrid autókat vezet. Nem néz tévét, csak szakkönyveket olvas, például a kutyatenyésztésről. Szereti, amit csinál: „Nincsenek életcéljaim – minden nap élek.

– Mi a legnagyobb tévedés, amit Önről mondtak?

– Van ilyen? Szerintem én az vagyok, aki vagyok!

A legnagyobb emberek mindig a legegyszerűbbek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben