A Backstreet Boy, Bryan Littrell fiatal kora óta Isten szerint él

Létrehozás: 2009. június 22., 12:26 Legutolsó módosítás: 2009. június 22., 12:29

Atlantában korábban van délelőtt. A távolban egy gyermekhang kacag, a háttérben madarak csiripelnek. Brian Littrell elhelyezkedik a konyhájában és a telefon kagylót a füle és a válla között szorosan tartja, miközben a kávéját kavargatja. Jókedvűen és kis déli államokbeli akcentussal válaszolgat a neki szegezett kérdésekre, amik nem mennek újdonság számba, hiszen véleménye szerint már minden lehetséges dolgot megkérdeztek tőle az interjúk során. A Backstreet Boys tagjaként a 31 éves énekes eddig már 75 millió lemezt adott el. Az egykori tinibálvány a siker ellenére hűséges férj és családapa lett és szóló albumának megjelenése után Istenről is mesélt. Forrás: Neues Leben, németből fordította: Bolla Zsuzsanna

 
 

– Jó reggelt Littrell úr. Mondja csak, miután ma reggel felkelt, miért imádkozott?

– Azért, hogy jó napom legyen. Feleségemmel ma partit adunk a házban, ami összefüggésben van az albumom megjelenésével is. Egyszóval azért imádkoztam, hogy a vendégeink rendben megérkezzenek hozzánk és hogy a fiamnak is jó napja legyen. Az időjárás előrejelzés ma estére kisebb vihart jósolt, ezért azért is fohászkodtam, hogy Isten távol tartsa ezt a zivatart tőlünk, nehogy a víz elmossa a partinkat.

– Az imádság után beszélgessünk most kicsit a Bibliáról. Van kedves bibliai igéje?

– Tulajdonképpen a Filippibeliekhez írt levél 4,13 verse szerint élek. „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Ez az ige elkísért engem a Backstreet Boys első albumának megjelenése óta. Azóta kiadott CD-ink mindegyikén a köszönetmondások között én mindig egy bibliai igét jelentettem meg. Ez a vers azonban különösen is fontos a számomra, mert tudom, hogy Isten valamit elrendelt számomra, amikor a fiúkkal akkora sikereket értem el. De hiszem azt is, hogy ennek az igének a mai napig van értelme az életemben, mert valóban Jézus Krisztushoz nőtt az életem, hiszen ő a kősziklám és váram, aki mindig és mindenkor segít nekem.

– Azért lett keresztény, mert tudja, Isten segít Önnek?

– Azért is. A hit számomra azt jelenti, hogy Istennel kapcsolatban állok és így élem mindennapjaimat. Még akkor is, ha valaki hozzám hasonlóan az egyház berkeiben nő fel (kórustag volt fiatal kora óta a templomukban – a szerk.), nem él automatikusan Isten szerint. Sok kérdésem volt: Ki valójában az Isten és hogyan tud ő nekem az életemben segíteni? Már korán foglalkoztattak ezek a dolgok. Amikor végül keresztény lettem és megtértem, olyan nyolc éves lehettem. Ezután figyelmesen kezdtem tanulmányozni a Bibliát és valóban megtaláltam az Urat.

– Véleménye szerint miért kell Istent keresnünk?

– A hozzá fűződő kapcsolat miatt. Sok fiatal keres manapság valakit, aki gondot viselhetne róla és akihez tartozhatna. Számomra ez a személy Isten maga. Isten segít az életemben: Bátorságot és bizalmat ad nekem. Megtanít arra, hogy hogyan éljek és mit nem szabad csinálnom, mi az, amiben ez a világ a káromra lenne. Megmutatja nekem a helyes irányt az életemben. Nem mindenki hagyja, hogy az Isten megtalálja őt, de ennek ellenére remélem, hogy ismertségemnél fogva sikerül meggyőznöm az embereket a kereszténységről, közelebb vihetem hozzájuk a hitet és megmutathatom nekik, milyen Isten szerint élni.

– Az milyen érzés, amikor a rajongói Önt Istenként tisztelik?

– Ez teljesen bizarr dolog. Különösen a Backstreet Boys korai időszakában úgy kezeltek engem, mintha kiválasztott lennék. Én azonban mindig ügyeltem arra, hogy az emberekkel szemben hálásnak és szerénynek mutatkozzam. Hiszen én is olyan vagyok, mint egy közülük.
A nadrágomat ugyanúgy veszem fel, mint ők, és ugyanolyan félelmeim vannak, mint más embereknek. Gyengeségeim is vannak. Mindig türelmet kell gyakorolnom és le kellett arról is szokjam, hogy rágjam a körmeimet. De komolyra fordítva: Hitem és családom gondoskodik arról, hogy ne felejtsem el, hogy mi is valóban fontos az életben. Remélem, hogy a rajongóim éppúgy meg fogják találni azt, amit keresnek, ami igazán fontos.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben