Mustármag – Archív blognapló

Meditációs blog.

A mosoly dicsérete

A mosoly dicsérete

Egy mosoly semmibe se kerül, de értékessé válhat. Gazdagítja azokat, akiknek szól, de nem lesznek szegényebbek azok sem, akik adják. (Mahatma Gandhi)

Bővebben…

Platón a barátságról

Platón a barátságról

„Minden barátságban szükséges egy bizonyos vágyódás, amely összeköt,- és forrasztja a lelkeket; ellenben a megunásig való együttlét, amely nem ismeri időnként a távollét okozta vágyat, az elteltség túlsága folytán eltávolítja az embereket egymástól.” (Platón)

Bővebben…

És Te hogy vagy?

És Te hogy vagy?

„Vicces az élet: másokról azt hisszük, hogy velük minden rendben van, ők viszont rólunk hiszik ugyanezt. Végeredményben olyanoktól tartunk, akik tőlünk tartanak.” (Andrew Matthews)

Bővebben…

Relativitás Einstein módra

Relativitás Einstein módra

„Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás.” (Albert Einstein)

Bővebben…

Emberi kapcsolatok

Emberi kapcsolatok

„…csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi kapcsolatoké. Ha csupán anyagi javakért dolgozunk: magunk építjük magunk köré börtönünket. Bezárjuk magunkat, magányosan, hamunál hitványabb pénzünkkel, amely semmi olyat nem nyújt, amiért érdemes élni.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Bővebben…

Wass Albert az életmódról

Wass Albert az életmódról

„Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.”

Bővebben…

Márai az életről

Márai az életről

„Ez a kor mintha már csak élni akarna, szerep és küldetés nélkül. Én azt hiszem, így nem lehet élni.”

Bővebben…

Imádság

Imádság

Urunk, állj mellettünk, oltalmazz minket! Mentsd meg a bajban levőket, emeld fel az elesetteket, az imádkozóknak mutasd meg magad! Segítsd a betegeket, vezesd vissza helyes útra a tévelygőket! Tápláld az éhezőket, szabadítsd meg a foglyokat, erősítsd a gyengéket, bátorítsd a kishitűeket! Add, hogy minden nép megismerjen téged!

Bővebben…

Assisi Szent Ferenc imádsága

Assisi Szent Ferenc imádsága

Uram! Tégy engem a Te békéd eszközévé, Hogy ahol gyűlölet van, oda szeretetet vigyek, ...

Bővebben…

Weöres Sándor: Ha arra törekszel...

Weöres Sándor: Ha arra törekszel...

“Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van: mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitől tanulni.” (Weöres Sándor)

Bővebben…

Weöres Sándor: Akik megtalálnak

Weöres Sándor: Akik megtalálnak

Én keresem a célomat: célom engem majd megtalál.

Bővebben…

A kezdet

A kezdet

2009. adventjében kezdem ezt a blogot. Szeretném, ha minden nap valami elgondolkodtató vers, idézet, bölcsesség, meditáció kerülhetne bele. Legyen ez a blog egy kis mustármag: „mikor elvetik a földbe, kisebb minden magnál a földön, miután pedig elvetették, megnő és nagyobb lesz minden veteménynél, és olyan nagy ágakat hajt, hogy árnyékában fészket rakhatnak az égi madarak.” (Mk 4, 31-32.) Így fejlődjön, hajtson ez is az ég felé, dicsérve a Mennyei Atya jóságát.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • RSS hírcsatorna
  • Küldés levélben