Van, aki csak playboy, és van, aki hittérítő is egyben

Létrehozás: 2009. november 24., 09:15 Legutolsó módosítás: 2009. december 07., 15:22

Silvio Berlusconi és Moammer Kadhafi imádják a csinos nőket. A gazdagság és a hatalom mindkettőjük számára kellő alkalmat kínál arra, hogy körül is vegyék magukat dekoratív szépségekkel. Az olasz kormányfő híres arról, hogy lengén öltözött csajokat rendel magához szardíniai villájába, míg a líbiai vezető nemrégiben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csúcstalálkozójára afrikai küldöttként volt Rómába hivatalos és egy olasz hostess-ügynökség révén két estére 200-200 hölgyet kéretett magához. Hogy mi sült ki mindebből? Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A különcködéseiről ismert Kadhafi csak annyit árult el, hogy egy beszélgetésre invitálja a meghívottakat  A tábornok több kitételt is szabott. Így a líbiai nagykövetségre tartó különbuszra csak 18-35 év közötti és 170 centiméter magas hölgyek szállhattak fel. A kiválasztott jelentkezők az ügynökségtől egy estére 50 eurót, kettőre 70-et zsebelhettek be.

„Egy szőke lány mellett ültem a buszon, aki abban reménykedett, hogy a partin Berlusconi is ott lesz: Szeretem őt, remélem találkozom majd vele – lelkendezett” – mondta  Paola Lomele újságíró, aki szintén Kadhafi vendége volt.

Berlusconit azonban hiába várták, nem ment el. Ő inkább csak magát röpíttette a mennybe a szardíniai birtokon hűsölő lányokkal.

Kadhafi is ugyan félórás késéssel érkezett a maga 200 hölgyéhez, mégis célja más volt: „Amikor megjött, azt mondta: A hölgyekért vagyok, szeretek velük csevegni hazájuk kultúrájáról, bárhová is megyek”.

Ezt követően pedig Líbiáról és az iszlámról tartott előadást. Vendégeit sem étellel, sem itallal nem kínálta meg, helyette mindenki egy Koránnal távozhatott.

A két férfiben a közös nőimádaton kívül van némi hasonlóság és egyben különbség is. MIndketten hatalmukat használják arra, hogy valamit megszerezzenek.
Az egyik azonban imádja, ha istenítik. Bár kereszténynek mondja magát, de ennyivel meg is elégszik.
A másik viszont isteni autoritását használja arra, hogy vallásváltásra szólítson fel. Nem kell neki csak az istenítés. Az iszlám híveként nem tétlenkedik és másfelé mutat.

Mondjuk ki: a hatalom jegyében Berlusconi testet akar, míg Kadhafi egyenesen a lelkeket.

Míg Berlusconi, Európa nagyjaként csak a playboyt játssza és egy magassarkú cipőtől megőrül, addig az afrikai Kadhafi nem tétlenkedik és a magassarkú cipő tulajdonosát az iszlámhoz téríti. Hatalma erejével olyan potenciális anyukákat szeretne megszerezni, akik később muszlim híveket szülhetnek.

A tett akár példázatszerű is lehet: Míg Európa mulatozik, az iszlám tért hódít.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben