Nagytesó születik

Készítette: Horváth-Bolla Zsuzsanna at 2009. július 03., 10:24 |

Jó lenne azt mondani, hogy a magyar www.evangelikus.hu oldal megszületésének híre sarkallta arra német evangélikus testvéreinket, hogy cselekedjenek, de ez persze nem így van. :) Viszont ahhoz képest, hogy mi szűken egy hónap alatt készítettük el a honlapot, ők igencsak késlekednek. A legutolsó információk szerint 2009. szeptember 24-én azonban mégis csak be fog indulni a www.evangelisch.de oldal, amelyen már most is nyomon lehet követni egy blogban a terveket, sőt egy-egy cikket is közölnek. Szóval az a helyzet, hogy nagytesó születik, de nem a Big Brother, hanem mi fogjuk őket figyelni.

Nagytesó születik

Jürgen Becker

Az oldalukon most párnaponta híresebb emberek bejegyzéseit közlik arról, mint jelent számukra az evangélikusságuk.

Ma egy meglepő kép van fent: egy felszaravazott humoristával találkozhatunk, aki a következőket írja:

Azt hiszem, ...

a vallás a humor egyik megnyilvánulási formája – egy próbálkozás arra nézve, hogy a dolgokat másképp lássuk, mint ahogyan at az alapvető értelem számára felfogható: Egy tortát az arcba dobnak, egy halott feltámad, a vízből bor lesz – humor & vallás, mintkettő megvígasztal. 

Evangélikusnak (protestánsnak) lenni ...

számomra azt jelenti, hogy egy merész és nehéz vállalkozásba fogok, hogyan lehet a vallást összeegyeztetnem a felvilágosodással. A vízből bor lesz? Ezt fröccsenek hívják.

Jürgen Becker (50), kölni humorista

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben