2016. március 16., szerda


KARÁCSONYI ÉNEKLÉS

2015. december 24.


Ősi hagyománya van a Csővári Evangélikus Egyházközségben és a Penci Leányegyházközségben, hogy szenteste a házról házra járva karácsonyi énekeket énekelve adományt gyűjtenek a Gyülekezetek részére. Így tettünk mi is a hittanos és a konfirmandus gyermekekkel a szentesti istentisztelet után.

2015. november 4., szerda


A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek a karjába beépítenek egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik a minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, és egymásba szeretnek.

További info: http://www.port.hu/lopott_ido_in_time/pls/w/films.film_page?i_film_id=120425

2015. november 3., kedd




„Ezek után az Úr szolgálatba állított másokat is […] és elküldte őket maga előtt…” (Lk 10, 1)



Kedves Testvérem!
Kedves Barátom!

Egyetérthetünk abban, hogy sokszor szükségünk van megállásra, arra hogy egy pillanatra visszatekintsünk, és rácsodálkozzunk arra, hogy mennyi mindent kaptunk Istentől. Biztos vagyok abban, hogy az életednek egy fontos állomása volt a „penci ifi”. Eltelt azóta több, mint tíz év! A „30 pluszos” generációnak –nekünk- szükségünk van töltekezésre, egy közösségre, hisz a munka, a karrier, a család sok energiát követel. Hisszük, hogy egymáson keresztül még inkább megélhetjük az Isten szeretetét és gondoskodását. Hisszük, hogy Téged is „szolgálatba állított”, lehet, hogy nem Pencen, de valahol a helyeden vagy. Alkalmat szeretnénk teremteni arra, hogy az Isten életterében együtt növekedjünk, együtt éljük át a megerősítés bizalmát. Célunk a találkozóval a hagyományteremtés, hogy havonta egy szombat délelőttöt szabaddá tudjunk tenni Istennek, egymásnak.
Szeretettel meghívlak Téged és a Családodat a Penci Gyülekezetünkbe 2015. november 14-én, szombaton 10.00 órától tartandó „Senior Ifi” találkozóra, melynek helye a Gyülekezeti terem. Kérlek, november 10-ig jelezz vissza, hogy részt tudsz e venni az alkalmon! A Gyülekezet e-mail címe: csovar@lutheran.hu

A tervezett programunk:
9.00-10.00 Megérkezés, kávézás
10.00 Közös éneklés, nyitó áhítat
10.30 „Amerikából jöttem…” (Bemutatkozás)
11.00 Életképek (Az Ifjúság passiójátékának megnézése)
12.30 Ebéd
14.00 Záró áldás, útra bocsátás

Erős vár a mi Istenünk!

Szeretettel,
Czöndör István
lelkész sk.


MÁRTON-NAPI 

kézműves foglalkozás és lampionos felvonulás
2015. november 14. szombat, Csővár, Gyülekezeti terem


REFORMÁCIÓI EMLÉKFUTÁS

Csővár, 2015. október 31.



"Én, tehát úgy futok, mint aki előtt nem ismeretlen a cél" - írja pál a Korintusi gyülekezetnek. Ezen a gyönyörű napsütéses őszi délelőtt a csővári gyülekezeti tagoknak sem volt ismeretlen a cél: futni, demonstrálni, hogy a reformáció örökösei vagyunk! Köszönjük a részvételt!




2015. október 9., péntek

Szeretettel hívjuk és várjuk a csővári "búcsúra"!
Közösségünk hálát ad a 189 éve felszentelt templomának!

2015. szeptember 28., hétfő


Szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket az Országos Evangelizációra, a Deák téri evangélikus templomba. Jelentkezés Dorozsmai Erikánál és Örkényiné Zitánál!

Indulás: 2015. október 10.
7.30 Csővár, Önkormányzat
8.00 Penc, Alsó - és felső buszmegállók