Ruhát vittek a pilisi gyermekotthon lakóinak a KÖSZI szervezésében

Létrehozás: 2011. január 03., 15:29 Legutolsó módosítás: 2011. január 03., 15:31

Pilis – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért, azaz a KÖSZI tagjai karitatív ruhagyűjtést szerveztek a novemberi, Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban tartott KÖSZI Ifjúsági Napon. A szövetség tagjai úgy döntöttek, hogy a ruhaadományokat a pilisi Óvoda, Általános Iskola és Gyermekotthon részére ajánlják fel. A ruhákat 2010. december 27-én adták át személyesen. Szöveg: Gengeleczki Barbara, kép: Jagyugya Erik és Kelényi Zsolt

Szerencsére nagy mennyiségű ruha érkezett, így válogatás után is 7–8 nagy zsák gyerek- és felnőttruhát tudtunk átadni Pilisen, amelyre december 27-én került sor, így még karácsonyi hangulatban telt a látogatás.

A Budapestről érkező önkéntesek mellett a pilisi gyülekezetből is kaptunk segítséget. Miután megérkeztünk a kastélyba, örömmel tapasztaltuk, hogy az ott élő közel 40 gyerek hatalmas lelkesedéssel fogadta az adományokat, és néhány, a karácsonyi műsorukban elhangzott dallal köszönték meg a ruhadarabokat.

Az ajándékozás után megcsodálhattuk a gyermekotthon egészét, és csupa szívmelengető tapasztalattal távoztunk az otthonból. Nagy öröm volt látni, hogy az itt élő, részben enyhe értelmi fogyatékos, részben állami gondozásban élő gyerekeket mennyi szeretettel veszik körül a nevelők. 

Reméljük, tudtunk segíteni nekik mindennapjaikban, és hogy az elkövetkezendő rendezvényeinkkel más gyermekeket is lesz alkalmunk támogatni.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben