Pünkösd ünnepéről beszélgettek a KÖSZI önkéntesei a Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákjaival

Létrehozás: 2012. június 11., 12:02 Legutolsó módosítás: 2012. június 13., 14:58

Budapest – 2012. május 22-én rendhagyó hittanórát szervezett a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért a Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákjainak Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin iskolalelkész felkérésére. Az apropó pünkösd ünnepe volt, amelyről közösen beszélgettek és osztották meg egymással gondolataikat a diákok és a KÖSZI-sek. Szöveg: Lőrincz Andi Luca

Pünkösd egyik legfontosabb üzenete, hogy már nemcsak egy kiválasztott nép van Isten számára, hanem igéje mindenkihez, mindannyiunkhoz szól. Ezen alapgondolatból kiindulva beszélgettek izgalmas kérdésekről a Deák téri diákokkal a KÖSZI-sek pünkösd ünnepe kapcsán.

Miért volt fontos az ige terjesztésében a Szentlélek eljövetele? Hogyan játszott szerepet a pünkösdi csoda az egyház alapításában? Mit szólnánk, ha mindez ma, mondjuk a Deák téren történne meg? El tudnánk-e fogadni Isten üzenetét? Elhinnénk, hogy valóban a Szentlélek jött le hozzánk, vagy mi is csak annyi mondanánk: „Édes bortól részegedtek meg”?

A beszélgetések tartalmasak voltak, a diákok nagyon értékes hozzászólásokkal színesítették az alkalmat. Jó volt együtt nevetni, összefüggéseket felismerni, megérteni azokat, és levonni a bibliai történet tanulságait a mi életünkre vonatkozóan.

-------------------------------------------------

A KÖSZI által szervezett rendhagyó hittanórát a Szívvel-Lélekkel Alapítvány és a Deák Téri Evangélikus Gimnázium támogatta.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben