Példaképem Jézus! – A KÖSZI megtartotta hetedik Megálló interaktív istentiszteletét

Létrehozás: 2012. július 06., 07:29 Legutolsó módosítás: 2012. július 06., 15:50

Budapest – 2012. június 17-én a Deák téri evangélikus templomban tartotta meg a a 7. Megálló interaktív istentiszteletet a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért csapata. Az alkalom mottója „Példaképem, Jézus” volt, ahol dr. Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin lelkész prédikációja zárta le a 2011/12-es évadot. A dramatikus elemekkel színesített prédikációban hallhattunk Jézus ezerarcú szeretetéről, és arról, milyen fontos mások iránt érzett haragunk elengedése, mely a lelki békénket szolgálja. Szöveg: Leichter Lilla, fotó: Hanny Zsófia

Az évad utolsó Megálló interaktív istentisztelete június 17-én volt a Deák téri evangélikus templomban. Ezt is a KÖSZI lelkes kis csapata szervezte és valósította meg – amiben most is segítséget nyújtott a helyi gyülekezet –, ennélfogva remek alkalom kínálkozik a visszatekintésre, számvetésre és a jövőbeni tervek megfogalmazására.
Nemcsak a féléves munkának, hanem egy fontos kezdeményezés első szakaszának is lezárása volt ez az alkalom. Talán a legfontosabb változást az jelentette, hogy a kezdeti bizonytalanságokat fél év alatt az összehangolt csapatmunka váltotta fel. Az üzenet áramlása akadálytalanná vált, a szervezők megtanulták tisztán, a saját hangjukon megszólítani az egybegyűltek kicsi, de lelkes csapatát. Hónapok kemény munkája, nehéz pillanatok és folytonos önvizsgálat méltó jutalma volt ez a szeretetteljes vasárnapi alkalom.

Ez egy olyan vállalkozás, amelynek megvalósulása és szemmel látható fejlődése sokak számára jelent őszinte örömöt, legyen szó szervezőkről vagy az istentiszteleten részt vevőkről. Itt az elmúlt fél évben roppant kemény munka zajlott, amiből ki-ki erejéhez mérten, önkéntes alapon igyekezett kivenni a részét – másképp fogalmazva: hozzátenni a magáét. Mert az önkéntesség erről szól: azt és annyit kapsz vissza, amit és amennyit beletettél. Ez talán nemcsak az alkalmak megvalósítóit, hanem az azokat látogató híveket is bátoríthatja, hogy merjenek élni az interaktív istentisztelet adta lehetőségekkel. Mert jóllehet megszólalni a legnehezebb, de párbeszéd nélkül az ember nehezebben kap válaszokat.

A nyári szünetre igazán szép üzenettel bocsátottak el minket a Megálló szervezői. Az istentisztelet mottója a következő volt: Példaképem Jézus. A Jézusban munkáló és az általa megtestesített, előttünk követendő példaként megjelenő, ezerarcú szeretetet ismerhettük meg dr. Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin lelkésznő segítségével. Útmutatásával világossá vált, mennyiféleképpen szerethetünk és kell is szeretnünk – önmagunktól kezdve barátainkon, szeretteinket, közösségünk tagjain át még ellenségeinket is. Mert a minket megbántó, eláruló, megcsaló és megkárosító személyek iránt érzett haragunk, gyűlöletünk és nemritkán bosszúvágyunk elengedése, megfékezése a mi lelki békénket szolgálja.

A Jézusban előttünk lévő példához nehéz felnőni – én legalábbis így érzem. A Megálló azonban annak a tevékeny szeretetnek az eredménye, amely eredményesen szólíthatja meg a lelkeket, a világban helyüket keresőket. Kicsi vasárnapi oázis, ami a következő nyári hónapokban nagyon fog hiányozni.

Köszönet illeti azokat, akik segítették az eddig alkalmak létrejöttét: ötletelők, szervezők, megvalósítók, résztvevők és persze mindazok, akik akár csak egy kedves rá(nk)gondolással is hozzájárultak az önkéntesek lelkesedésének és jókedvének megőrzéséhez. Hálás köszönet a támogatásért, az építő kritikáért és a pozitív visszajelzésekért mindenkinek, ősztől pedig a Megálló interaktív istentiszteleti alkalmai ismét várnak valamennyi érdeklődőt. A következő alkalom szeptember 2-án 18:00-tól lesz.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. 

E-mail címünk:  koszi@koszi.net

Honlapunk a www.koszi.net oldalon található, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.
A Megálló istentiszteleteket minden hónap első vasárnapján tartjuk 18:00 órától a Deák téri evangélikus templomban, következő alkalmunk 2012. szeptember 2-án lesz.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 7. Megálló interaktív ifjúsági istentiszteletet a Szívvel-Lélekkel Alapítvány és a Pesti Evangélikus Egyház, Deák téri Egyházközség támogatta. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben