Mesebeli vándorúton Jézussal - Újra Napvető tábor volt Piliscsabán

Létrehozás: 2010. augusztus 12., 17:03 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 12., 17:34

Piliscsaba - Mesebeli vándorútra indultunk Jézussal 2010. augusztus 1-jén Piliscsabán, a Napvető – országos evangélikus gyerektáborban Kelényi Zsolt vezetésével. Tizenhat lelkes vezető és segítőink, hatvan hasonlóan lelkes, évről évre visszajáró, vagy a tábort első alkalommal megízlelő gyerek indult el együtt egy képzeletbeli utazás szárnyain, hogy arról tanulhassunk, hogyan lehet járni Jézussal életünk vándorútjain. Szöveg: Pellionisz Petra, fotó: Horváth Márti

 
 

Lelkészünk, Kovács Áron és teológusaink vezetésével a reggeli és esti áhítatokon, a Kupaktanácsokon, azaz kreatív hittanóráinkon arról beszélgettünk, hogyan érdemes útra kelnünk, és mi az, amit mindenképpen magunkkal kell vinni életünk képletes és valódi útjaira. Foglalkoztunk a kérdéssel, kik lehetnek látható és láthatatlan segítőtársaink életünk útjain, hogyan küzdhetünk meg a mi „három próbáinkkal”, azaz kihívásokkal és kísértésekkel saját életünkben. Végül megbeszéltük azt is, hogyan tévedhetünk el és juthatunk útvesztőbe, majd miként találtathatunk meg szerető Atyánk által, és hogyan folytathatjuk vándorutunkat Őmellette. E témáknak a gyerekekkel közös feldolgozására Ábrahám elhívásának, Bálámnak és a tanítványok sorának története, a gazdag ifjú és a tékozló fiú példázata adott alkalmat, míg számtalan olyan mesebeli elem is felbukkant a hét során, mely az út témájához kapcsolódik, így a tarisznya, a „hamuban sült pogácsa” vagy éppen számos népmese vagy modern mese alakja.  

A hét során az áhítatokon, énekléseken, kreatív hittanórákon, bibliai totón és a kisebb gyerekcsapatok versenyén, a Napvető-játékon alapuló programot kirándulás, Ki mit tud?, Vízi olimpia, Kézműves palota és a Berka együttes táncháza színesítette, de sok örömet szereztek számunkra a tábortűz, az úszás, a foci, számos vetélkedő és játék (Forgó színpad, Portya, Fele sem igaz) és a Napvető-zenekar előadásai is.  

Az ország számos pontjáról (Nagybörzsönytől Orosházáig, Pilistől Ózdig, hogy csak a legtöbb gyereket küldő gyülekezeteket említsem) érkeztek a résztvevő gyerekek. Az út során tanúi lehettünk az ő mély és őszinte örömeiknek, bánataiknak, segítőkészségüknek és szeretetüknek, és a legnagyobb ajándék számunkra, szervezők számára a velük kialakított szoros, mély kapcsolat. Abban bízunk, hogy ezen a héten sikerült együtt tanulnunk Jézustól, fejlődnünk egymás szeretetében, de örömet és élményt is szerezni mindazoknak a gyerekeknek, akik ezt a hetet, ahogyan ők elmesélték, már hónapok óta várták. Nevető gyerekarcokért, bizalmas beszélgetésekért, gyönyörűen csengő közös éneklésekért, sok-sok búcsúkönnyért, egy nagyon összetartó vezetői csapatért és egy nagyszerűen sikerült táborért mondhatunk hálát most újra a Jóistennek.

Mindazokat a gyerekeket, akik megfordultak az elmúlt évek Napvető, Életfonal vagy Téli berek táboraiban, sok szeretettel várjuk a fenti táborok közös tábortalálkozóján, amely október 1-3. között rendezünk meg ugyancsak Piliscsabán.

Jelentkezni most is a CAMPER-en lehet szeptembertől: www.luthercamper.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben