Mennybemenetel ünnepi diákcsendesnapot tartottak a miskolci evangélikus gimnáziumban a KÖSZI önkénteseivel

Létrehozás: 2012. június 13., 11:02 Legutolsó módosítás: 2012. június 14., 10:01

Miskolc – 2012. május 17-én, mennybemenetel ünnepén az immár hagyományosnak számító diákcsendesnapját tartotta meg a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola. A diákok, tanárok és hitoktatók mellett ebben az évben a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért fiataljai is vezettek csoportfoglalkozásokat. Szöveg és kép: Gerlai Pál

A diákcsendesnap Gerlai Pál iskolalelkész liturgiai szolgálatával és Molnár József diósgyőri lelkész vendégszolgálatával megtartott nyitó istentisztelettel indult. A diákok és osztályfőnökeik ezután egy közös előadáson vettek részt, amelyet Mitró Ferenc római katolikus hitoktató tartott.  

Ezek után csoportfoglalkozások következtek, amelyek változatos témákat tartogattak a diákok számára: szó volt többek között a keresztény önkéntességről, annak közösségmegtartó és személyiségfejlesztő szerepéről; egy másik kiscsoport témája egymás közötti konfliktusaink és azok hatékony kezelési módszerei voltak; a fiatalok párkapcsolati problémáival foglalkozó csoportban pedig a kamaszkor és a szerelmi kapcsolatok fontos kérdéseire kerestek választ – keresztény szemmel. Az egyes témák feldolgozási módja igen változatos volt: előadás, beszélgetés, kérdőívkitöltés és drámafoglalkozás egyaránt megjelent a kiscsoportokban. 

Az osztályközösségeknek tartott előadások és foglalkozások egy részét hitoktatók végezték, más részét szaktanárok, illetve mellettük vettek részt a munkában a KÖSZI önkéntesei is. Mind a diákok, mind a tanárok visszajelzései nagyon pozitívak voltak, örültek a fiatal önkéntesek munkájának. 

A csendesnap zárásaként közös záróáhítatot tartottak a résztvevők a miskolci belvárosi templomban, ahol a Miskolci Belvárosi Evangélikus Egyházközség látta vendégül az iskola tanulóit. 

-------------------------------------------------

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskolában rendezett mennybemenetel ünnepi diákcsendesnap együttműködő szervezetei voltak a KÖSZI és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben