Líceumi csendesnap – kompromisszumok nélkül

Létrehozás: 2011. október 17., 13:28 Legutolsó módosítás: 2011. október 22., 08:39

Sopron – Idei líceumi őszi csendesnapunk témája az Önkéntesség volt. A nyitó istentisztelet utáni sokszínű program mutatja, hogy minden osztályt szerettünk volna bevonni valami olyan tevékenységbe, amellyel azt élhetik meg a diákok, hogy jó tenni a környezetünkért, a másikért, a nálunk nagyobb szükségben lévőért. Szöveg: Mesterházy Balázs. Fotó: Tapolczai Péter, Szemerey Bence, Mesterházy Balázs, Tamás Teodóra

Program: http://bdeg.hu/hirarchiv.php?id=1525

A napunkat a „72 óra kompromisszumok nélkül” ökumenikus program pénteki napjára szerveztük, és így olyan segítséget kaptunk a megyei koordinátortól, Barcza Attilától, illetve a Sopron Holding Zrt-től is, amellyel valóban tudtunk több száz diáknak munkát adni.

A képek csak egy töredékét adják vissza annak, hogy milyen sok helyszínen folytak a munkák, hálásak lehetünk Istennek azért, hogy ennyi minden megújulhatott.

Megszépültek parkok, patakmedrek, festésre kerültek padok, kerítés, játszótéri eszközök, konténerek. Avar- illetve szemétgyűjtés volt több helyen, valamint templomtakarítás minden felekezetnél, könyvtárrendezés, temetőgondozás, idősotthonban látogatás, óvodásokkal és fogyatékosokkal való játék és foglalkozás – leírni sem kevés.

A kisebbeknek tartott előadás illetve csoportfoglalkozás az önkéntesség témáját járta körbe, itt is megköszönjük Bence Zsófia hiteles és mindenkit magával ragadó előadását kenyai szolgálatáról, és a KÖSZI-sek segítségét a csoportok vezetésében.

Hiszem, hogy ez a pénteki líceumi nap jó indulás lehet abba az irányba, amely azt hiteti el fiatallal és kevésbé fiatallal, hogy ebben a közönyös világban csakis egymás felé forduló aktivitással és a Krisztus-hitünkből táplálkozó szeretettel tudunk előrelépni.

A csendesnapon elhangzott igehirdetés itt olvasható el:

http://www.evangelikus.hu/lelki-taplalek/igehirdetesek/mesterhazy-balazs-2013-istentisztelet-csendesnapon-2013-liceum-2011.-oktober-14/ 

További képek:

https://picasaweb.google.com/100022099130840796565/72hSopron2011?authkey=Gv1sRgCNbHiK6zy5OHigE 

Pénteki hír a helyi oldalról: http://www.sopron.hu/Sopron/portal/front_show?contentId=25623

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben