KÖSZI karácsonyt rendeztek a Deák téren

Létrehozás: 2010. december 24., 21:17 Legutolsó módosítás: 2010. december 27., 10:38

A KÖSZI 2010. december 18-án karácsonyi összejövetelt szervezett – ezúttal önkéntesei számára. A hangulat az ünnephez méltóan meghitt és családias volt. Szöveg: Gengeliczki Barbara és Malík Mátyás, kép: Kelényi Gergely.

Bár a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért közösségének, szervezői csapatának magja már közel tíz éves múltra tekint vissza, mégis fiatal szervezet, amely több sikeres rendezvényt tudhat maga mögött. Ezen felbuzdulva a szervezők egy olyan meghitt karácsonyi összejövetelt szerettek volna rendezni, amely saját önkénteseiknek szól, és ad lehetőséget a közös ünnepi áhítatra. 

A szervezethez méltóan mindenki hozzájárult valamivel az est sikeréhez: valaki étellel, valaki itallal és volt, aki kétkezi segítséggel emelte az est színvonalát. Így december 18-án, szombaton este hatkor vidáman és sok-sok finomsággal érkeztek meg a résztvevők a Deák téri parókiára, ahol az ünnepi hangulatot az egész napos hóesés tette még szebbé.

Miután mindenki megérkezett, énekléssel kezdetét vette az este. A karácsonyi dalok között voltak jól ismert ifjúsági énekek is. Az éneklést Kopf András lelkész ünnepi áhítata tett kerekké. Az áhítat a karácsonyi ünnep jelentőségéről és a karácsonyi áhítatban a megszületett Krisztus személyes megtalálásáról szólt. Az áhítatot újabb éneklés zárta le, amely már a vacsorára is hívogatott.

Az ünnepi asztal csak úgy rogyadozott a sok minden jótól, és a hazánkban elengedhetetlen mézeskalács és forralt bor illata lengte be a teret. A vacsora után mindenki felszabadultan beszélgetett régi és a szervezetben megtalált, újdonsült barátaival. Persze a jókedv sem maradhatott el, erre egy fagyöngy kitűnő ürügyet adott.

Majd a gyertyákból kirakott fenyőfa, illetve a KÖSZI szó láttán mindenki erőt gyűjtött és kért Istentől a következő évre, hogy a 2011-es év programjai még színesebbek és tartalmasabbak legyenek, mint a 2010-eséi voltak. A lángok láttán felmerült a Téli berek – evangélikus hitépítő tábor témája is, mint a 2011-es év első KÖSZI-s rendezvénye, és amelyre már lehet is jelentkezni a KÖSZI honlapján: http://koszi.lutheran.hu  

Este 11 óra körül az utolsó tagok is fáradtan, ám feltöltekezve, ünnepi hangulatban hagyták el a Deák teret. Az este nagyon fontos alkalmat adott az önkénteseknek arra, hogy közös szívvel-lélekkel ünnepeljék a megváltó Krisztus születését, és egyben közösen keressék új szervezetük útját Isten felé.

További képek:

http://picasaweb.google.com/koszi.iroda/KOSZIKaracsony20101218#

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben