Közös istentiszteleten emlékeztek meg a reformáció 495. évfordulójáról a szarvasi diákok

Létrehozás: 2012. november 06., 14:15 Legutolsó módosítás: 2012. november 08., 12:02

Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda diákjai az újonnan átvett szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tagjaival együtt vettek részt 2012. október 31-én a szarvasi Ótemplomban tartott, hagyományteremtőnek szánt énekes liturgiájú ifjúsági alkalmon. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: vajdaevang.hu

A tervek szerint az istentisztelet előtt zajlott volna a hagyományos reformációi futás, ám az időjárás viszontagságai közbeszóltak, így az erőpróba elmaradt. A diákok szerették volna a Szarvas és Wittenberg közötti oda-vissza távot lefutni, amelyet a szimbolikus 1517 kilométeres távban határoztak meg. Ha mind a a 230 diák futott volna, akkor 6-7 kilométernyi táv jutott volna fejenként egy gyerekre. A szervezők azonban remélik, hogy jövőre talán sikerül majd teljesíteni a kitűzött célt.

Az istentiszteleten Pentaller Attila református lelkész hirdette Isten igéjét, Lázár Zsolt esperes és Horváth Zoltán Olivér lelkészek pedig közös éneklésre biztatták a fiatalokat. Az alkalmon természetesen részt vettek az intézmények igazgatói, Molnár Istvánné és Kitajkáné Szántai Mária is. Zárásképpen a Magyar Bibliatanács jóvoltából a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium elsős diákjai – mintegy ötvenen – ajándék Bibliát vehettek át.

További képek a gimnázium honlapján tekinthetőek meg:

http://vajdaevang.hu/

http://vajdaevang.hu/index.php/2012-09-27-11-44-50/galeria/114-reformacio-napja-2012

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben