Karácsonyi együttlétet szervezett önkénteseinek a KÖSZI

Létrehozás: 2011. december 28., 09:27 Legutolsó módosítás: 2011. december 30., 12:50

Budapest – 2011. december 17-én rendezte meg idén a KÖSZI közös karácsonyi alkalmát, amelyen az önkéntesek meghitt és baráti hangulatban ünnepelhették Jézus születését. Szöveg: Jarács Teodóra, fotó: Frenyó István

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért idén ismét emlékezetes együttlétet szervezett önkénteseinek, az ünnephez méltóan meghitt hangulatban telt az este. Szorgos kezek díszítették fel a Deák téri parókia egyik termét, amely szombat este öt órára várta a lelkes önkénteseket.

A karácsonyi alkalmat megelőzően tartotta az immár 60 tagot számláló KÖSZI éves rendes közgyűlését. Az idei évben is saját rendezvényei, táborai mellett számos gyülekezeti, iskolai, illetve összegyházi ifjúsági program szervezésében és lebonyolításában segédkezett az önkéntes szövetség. Így az együttlét egy összegző megbeszéléssel kezdődött, amely lehetőséget adott arra, hogy az idei év fontosabb eseményeit megbeszéljék, értékeljék. Ezt követően a következő évben szervezendő alkalmak tervezése is megtörtént nagy vonalakban.

Egy kis szünet után szabadabb vizekre eveztek: vidám, játékos rész következett, amelyet Kókai Réka vezetett. Ezalatt a régi és új tagok jobban megismerhették egymást, így közelebb kerülhettek egymáshoz. A jókedvű társaság gitáros énekléssel hangolódott rá az áhítatra: kezdésképpen egy mécses került a földre, amely emlékeztetett mindenkit arra a Szeretetre, amely közénk jött kétezer évvel ezelőtt. Majd János evangéliumának parafrázisát hallgathattuk meg egyes szám első személyben Benkóczy Péter segítségével. Az áhítatot követő mély csendet újabb szívből jövő éneklés törte meg.

Az áhítat után következett az elmaradhatatlan karácsonyi vacsora, amelyhez mindenki hozzájárult finomabbnál finomabb ételekkel. Az éneklés után közös imádsággal kezdtek neki a vacsorának, a rogyadozó asztalról alig tudott elfogyni a sok finomság. Az este innentől kezdve kötetlen beszélgetésekkel folytatódott, majd a közös elpakolás után mindenki ünnepi hangulatban indult haza.

A karácsonyi együttlét kiváló alkalmat adott arra, hogy a résztvevők szívvel-lélekkel ünnepeljék a megváltó Krisztus születését, és egyben erőt, új lendületet kapjanak a következő év önkéntes munkáihoz. Ez sikerült is, hiszen hazafelé a Téli berek tábor szervezői már lelkesen beszélgettek a KÖSZI január végi táboráról.

További képek az alkalomról:

https://plus.google.com/u/2/photos/113015646523283190376/albums/5689637636332152545

 

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

http://www.koszi.net

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben