Jézus szemében – KÖSZI-tábortalálkozót rendeztek Piliscsabán

Létrehozás: 2011. október 13., 10:45 Legutolsó módosítás: 2011. október 13., 10:49

Piliscsaba – Jézus szemében címmel rendezte meg tábortalálkozóját a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért 2011 október 7-11. között. A piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban tartott tábortalálkozón ötven gyerek vett részt, a lelki vezető Gerlai Pál, a táborvezető Kelényi Zsolt volt. Szöveg: Gerlai Pál, Pellionisz Petra, fotó: Malík Mátyás

A tábortalálkozón az ebben az évben a szövetség által megszervezett összes tábor résztvevőjét invitálták 8-tól 18 éves korig, valamint mindazokat a keresztény fiatalokat, teológus hallgatókat, lelkészeket, akik az idei táborok szervezésében részt vettek.

A KÖSZI-táborok egyre nagyobb hagyománnyal és résztvevői létszámmal rendelkeznek: a nyári Napvető evangélikus gyerektábort már 80 gyerek részvételével rendezték meg Piliscsabán, melyhez társul a tavasszal megrendezett Életfonal evangélikus életvezetési tábor és az utóbbi években bevezetett Téli berek evangélikus hitépítő tábor. A szervezők – evangélikus lelkészek, teológushallgatók és a legkülönbözőbb területekről érkező keresztény fiatalok – a néhány napos táborok idején jól szervezett, évek alatt végiggondolt, de évről-évre frissülő bibliai és önismereti játékokon, foglalkozásokon keresztül olyan élményekhez juttatják a résztvevő fiatalokat, amelyek megerősítik bennük a Krisztushoz tartozás keresztény lelkületét. Nem kivezetik a gyermekeket a gyülekezetekből, hanem megerősítik őket abban, hogy később ők is tevékeny Krisztus-követők legyenek azon a helyen, abban a gyülekezetben, ahol élnek. Erre jó példa azoknak a korábbi Napvető táborokban résztvevő fiataloknak a nagy száma, akik a gyülekezeteikben is aktívak, illetve a jelenlegi táborokban szervezőként is jelen vannak.

Az idei tábortalálkozó a 2011-es év táborainak témáit foglalta össze „Jézus szemében” címmel, így igyekezett emlékeztetőül szolgálni és keretet adni mindazoknak az év közben már megalapozott bibliai témáknak, amelyeken keresztül a KÖSZI-táborokon részt vevő fiatalok az evangéliummal találkozhattak. Az alig egy tucatnyi táborvezető fiatalra ötven gyerek jutott, akik már az érkezés pillanatától ismerkedő játékokkal, ifjúsági énekek éneklésével, közös zenéléssel, áhítattal kezdték a programot, majd a hétvégét kirándulással, önismereti játékokkal, sportolási lehetőségekkel, bibliai vetélkedőkkel, szerepjátékokkal, és – nem utolsó sorban, hanem a hétvége méltó lezárásaként – istentisztelettel töltötték.

A piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthon nem csak nyáron szolgál kellemes helyszíneként a tábornak, hanem a hétvégén megérkező hűvös őszi időben is nagyon jól megtalálták a helyüket a gyerekek, köszönhetően Varga Gábor és felesége, Zsuzsa, a szállásadók vendégszeretetének. A gyerekek között többen voltak olyanok, akik nem engedhették volna meg maguknak ezt a hétvégi több napos kirándulást, ha a KÖSZI tagjai, illetve a Szívvel-Lélekkel Alapítvány nem biztosít számukra szociális támogatást és sok segítséget.

Köszönjük az összes KÖSZI-tagnak, hogy munkájukkal erősítik a keresztény ifjúsági munkát kis hazánkban és egyházunkban is, és a résztvevő gyerekeknek, hogy szeretetükkel támogatják a szövetség kezdeményezéseit! 

A KÖSZI csapata már most hív minden érdeklődőt következő, 5-10. osztályosoknak szóló táborába, a 3. Téli berek – evangélikus hitépítő táborba, mely 2012. január 26-29. között kerül megrendezésre Nagybörzsönyben. Bővebb információ és jelentkezés novembertől a http://koszi.luteran.hu honlapon található.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t Facebookon: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512 

Iratkozz fel a KÖSZI Hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben