Evangélikus Jam Session – „Csodálatos hetünk volt Győrben”

Létrehozás: 2009. július 15., 13:53 Legutolsó módosítás: 2009. július 16., 12:29

Győr – Az elmúlt héten Győrben került megrendezésre az Országos Evangélikus Zenei Tábor, az egykori „gitártábor”, ami mára már igazi zenei táborrá nőtte ki magát, hiszen gitáron kívül széles a skálája azoknak a hangszereknek, amiket az ifjak játszani tanulhatnak. A hét témája: „A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. (Mt 5,15) volt. Az egyhetes együttlétről rengeteg képet kapott szerkesztőségünk, most többek között ezeket tesszük közkinccsé, a résztvevők néhány gondolatával. Szöveg: Bolla Zsuzsanna, fotó: Ruzsinszki Szabolcs.

Evangélikus Jam Session – „Csodálatos hetünk volt Győrben”

Fotókollázs

„Mindannyiunkban ott van a „lehetőség”. Ez nem csupán azt a tálentumot jelenti, amit Isten már Neked ajándékozott, hanem utal annak a kitartó munkának az eredményére is, amivel felszínre hozhatod ezt a kincset. A zenei táborban az idén is olyan műhelymunka fog folyni, amelynek során elkezdjük kicsomagolni a BENNED rejlő lehetőséget. Ez nem kis beavatkozás, de megígérhetjük: kizárólag pozitív mellékhatásai lesznek. Vegyél egy nagy levegőt és vállald be! Gyere el, tanulj a legjobbaktól!” – csábítottak a tábor szervezői: Ócsai Zoltán és Huszák Zsolt minden fiatalt a tanulásra. Jöttek is a fiatalok, összesen hatvanan, másélszer többen, mint azt a rendezők eredetileg tervezték.

A táborban aztán többek között fellépett a Shamrock, Ferenczy György, Kátai Zoltán is.

Birta Miki, Magyarország egyik első számú jazzgitárosa vállalta azt, hogy a gyerekeket megtanítja az alapfogásokra. A zenész honlapján köszönetet mondva a szervezőknek így írt a tábor után:

„Ezúton szeretném megköszönni a Macinak és a Zolinak az invitálást, és a remek szervezést. Minden kollégának az önzetlen segítséget, és a „növendékeknek”, hogy megajándékoztak egy csodálatos héttel. Jó volt látni rajtatok az őszinteséget, a zene iránti szeretetet, és az útkeresést!”

Aztán így folytatja: „A héten a samáriai asszony történetét kaptuk. Az a nő abban a szerencsés helyzetben volt, hogy személyesen találkozhatott Jézussal, aki nemhogy szóba állt vele, de az örök életről beszélt neki, és ez az asszony a társalgás alatt nem igazán értette, hogy miről is van szó. És ennek ellenére tudja vinni a hírt (evangéliumot), amire az emberek ki is jönnek. Az evangélium ma is szól, és az életünk függ tőle. Fontos hogy meghalljuk az Ő szavát, mert hozzánk beszél, és az életünket akarja megmenteni!

A szervezők részéről Ócsai Zoltán elmondta: sok-sok éve nem érzett hasonlót, mint ennek a tábornak a végén.

„Őszintén szólva, sajnáltam, amikor vége lett. Hihetetlen dolgok történtek. Olyan hangulat, olyan zenék voltak, amelyek minden túlzás nélkül világszínvonalúak. Nekem a csúcs Birta Miki, Szabó Dani és Banai Szilárd triójának koncertje volt.”

„Katartikus, csodaszámba menő érzés megélni azt, hogy az ország különböző pontjairól érkező, összeverbuválódó fiatalok egy hét alatt igazi közösséggé érnek össze” – vélte Huszák Zsolt, aki örömmel mesélte, hogy a 60 fiatal legalább negyven százaléka szolgálni akar majd megszerzett zenei tudásával a saját gyülekezetében, nem csak a saját szórakoztatásra való zenélés volt a tanulmányok célja.

Egy kis ízelítő jam: 

Még több videó:
http://www.youtube.com/profile?user=gyorzene&view=videos

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben