Hosszabbítás Jézussal – a KÖSZI-tábortalálkozón

Létrehozás: 2012. október 24., 12:42 Legutolsó módosítás: 2012. október 24., 13:43

Piliscsaba – „Hosszabbítás Jézussal” címmel rendezte meg tábortalálkozóját a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért 2012. október 12–14. között. A piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban tartott KÖSZI-tábortalálkozón közel ötven gyerek és fiatal vett részt, a lelkészek Szabó B. András és Asztalos Richárd, a táborvezető Kelényi Zsolt volt. Szöveg és fotó: dr. Horváth Márta

Alig telt el két hónap a Napvető táborok óta, és újra eljött a lehetőség, hogy találkozzunk egymással, hiszen beköszöntött az ősz, és ha ősz, akkor KÖSZI tábortalálkozó! Ez az alkalom hivatott összefoglalni minden évben a KÖSZI-táborok mondanivalját, és egyben felkészülni az elkövetkezendő tanévre.  

Az Egy csapatban Jézussal (Téli berek tábor), a Közénk tartozol (Életfonal tábor) és a Jézus hírnökei (Napvető tábor) témákat a Hosszabbítás Jézussal mottóval jelenítettük meg. A Téli berek és az Életfonal témái úgy hangzanak, mint egy focimeccs szavai, mondatai, a Napvető témája pedig szintén sportjátékhoz kapcsolódik, hiszen egy mérkőzésről és eredményéről is hírnök tudósít. Kétféle játék létezik. Egyik, ami csak móka és kacagás, a másik azonban életre-halálra megy. Ez utóbbiba tartozik a mi életünk is. Az életre-halálra menő játék, amit Jézus végül megnyert. Így aztán annak ellenére, hogy az élet egy részét nem kell annyira komolyan venni, van egy olyan része is, ami bizony határozottan komoly.  

Az idei találkozó a korábbi évekhez képest egy kicsit később került megszervezésre, így igazán őszies hangulat fogadott bennünket. Azonban a kissé borongós és esős idő sem akadályozhatta meg, hogy ez a hétvége igazán jól sikerüljön és jól érezzük magunkat.  

Az újratalálkozás öröme és a hosszú út után a technika segítségével felelevenítettük az elmúlt táborok emlékeit, nagyokat nevetve és szinte el is felejtettük, hogy bizony újra becsengettek az iskolába. Szombaton aztán még hagytunk egy kis időt a napocskának, hogy kisüssön, így délelőtt az Ön dönt! játékban próbára tehette mindenki, hogyan tud érvelni és meggyőzni másokat a saját véleményéről. Mire megettük az ebédet verőfényes napsütés kerekedett, ezért aztán felhúztuk a túracipőt, magunkra öltöttük az esőkabátot a biztonság kedvéért, és aztán egy eddig még ismeretlen útvonalon indultunk el, hogy felfedezzük a környék mesebeli házait. A tervezett rövid séta helyett végül egy hosszú túrát tettünk. Senkinek nem akaródzott a négy fal közé visszamenni, inkább élveztük az őszi színekben pompázó természetet, a friss levegőt és a felhőkön át-átszűrődő napsugarakat. Mire visszatértünk a táborba, az uzsonna már ott várta a megfáradt vándorokat az asztalon. A késő délutáni film alatt pedig mindenki kipihenhette a kirándulást, és a leendő kis nyomozók felkészülhettek az idén különösen izgalmasra sikerült Kastélyjátékra. A vezetők, akik megszemélyesítették az egyes karaktereket, igazán nagy lelkesedéssel készültek a jelmezeikkel és a helyszínek hangulatos berendezésével, hogy valóban élethűen alakíthassák a szereplőket. A játékosok remekül vették az akadályokat, és ügyes kérdéseikkel megpróbálták kideríteni az igazságot. Az agyafúrt történetíró, Pellionisz Petra olyan szövevényes megoldást ötölt ki, hogy még a legtalálékonyabb csapatnak is csupán nagyon közel sikerült járnia hozzá. 

Hihetetlenül gyorsan eltelt a hétvége, mire észbe kaptunk, már vasárnap volt, és indulni kellett haza, vissza a dolgos, tanulós hétköznapokba. A nagy út előtt azonban még a záró áhítaton feltöltekeztünk lelkileg, majd a Játék határok nélkül című játékban a kis csapatok számot adhattak tudásukról, és feléleszthették a bennük szunnyadó versenyszellemet.  

Mindezért köszönettel tartozunk még Varga Gábornak, a Béthel Missziói Otthon vezetőjének, aki feleségével, Zsuzsa nénivel ismét otthont adott nekünk, és a szülőknek, lelkészeknek, gyülekezeteknek, akik ránk bízták gyermekeiket, és támogatásukkal lehetővé tették, hogy megszervezhessük a KÖSZI tábortalálkozót. 

Mi, szervezők nem sokat pihenhetünk, mert hamarosan itt a következő tábor, Téli berek január végén. Erre is szeretettel várunk mindenkit! Részletek hamarosan a www.koszi.net oldalon.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI Hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com 

A KÖSZI Tábortalálkozó szervezésében a KÖSZI mellett együttműködő partnerek voltak a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány.  

 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben